Archive for the 'Sziget 2011' Category

Sziget 5 (Vasárnap)

Sunday, August 14th, 2011

Gogol Bordello, Sziget Fesztivál, Budapest
És végül itt van a “gyors” vasárnapi Sziget összefoglaló is ;)
A délutánt a Gogol Bordello fergeteges bulija kezdte a Nagyszínpadon. A mai nap — sõt talán a hét — legjobb eseménye ez volt. A közönség is jól rákészült, faltól falig ember volt a mezõn, pedig még öt óra sem volt (az õket követõ koncerten fele ennyien se voltak). Láthatóan Gogolék is bepörögtek és egy jó húsz perccel tovább nyomták. Amit mi egyáltalán nem bántunk, de miután elvileg fél óra volt a következõ zenekar és õ közöttük a cserére, gondolom erõsen felnyomták a stage manager és a crew vérnyomását :-D
Crowd surfing, Sziget Fesztivál, Budapest
A tömeg közben tovább fejlesztette a crowd surfinget: matracon utaznak a tömeg tetején. Az egyik csávó be is érkezett a színpad elötti árokba, ahol az InKal le se szarta, a fotósok szedték le és ott örvendezett a srác a -1. sorban. Aztán a fotósokkal együtt kiterelték ;)
'Louder' bábu, Sziget Fesztivál, Budapest
Egész héten láttam ezt a ‘Hangosabban!’ bábut, de csak most sikerült világosban ráközelíteni. Fejlett technológia ám ez a kartondoboz, a kezeivel integetni is tud!

The National, Sziget Fesztivál, Budapest
A következõ nagyszínpados a The National, akik megintcsak nem egy idevaló zenekar volt. ( Lecserélhetné már a Sziget a Nagyszínpados programszervezõt… ;( ) Szóval olyan kis langyos tingli-tangli jött ki belõlük. A nézõsereg is erõsen megfogyatkozott, aki maradt, az is csak gondolom megszokásból, hogy mégiscsak ez a legnagyobb színpad a környéken.

Sonata Arctica, Sziget Fesztivál, Budapest
Jallu, Sziget Fesztivál, Budapest Szerencsére a fesztivál másik finn résztvevõje, a Sonata Arctica elég gyorsan következett a Metál színpadon. Hogyan jön ki ilyen vékony hang ebbõl az emberbõl, azt nem tudom.

Idecsõdültek persze a finnek is (idén valahogy nem éreztem, hogy túl sokan lennének), elõkerült a féltve õrzött Jallus üveg. ;)
Bár lehet, hogy ezek mégse az északiak, merthogy egy teljes hétig egy teli üveg alkoholtartalmú folyadék mellett egy finn ember szerintem nem bír megmaradni anélkül, hogy felbontaná (hacsak nem egy egész rekesszel hoztak, de akkor az meg hogy került be a fesztiválra? ;) )

Közvetlenül a metálszínpad mellett amúgy fel voltak készülve a szivacs északi rokonokra, ez volt az italospult cégére:
We drink more, Sziget Fesztivál, Budapest

Vad Fruttik, Sziget Fesztivál, Budapest
Nna. Miután kiállatkodtuk magunkat a finn szonáták közepette, pihenésképpen átmentünk a budai oldalra a magyar MR2 színpadhoz Vad Fruttikat hallgatni.

Tankcsapda, Sziget Fesztivál, Budapest
Aztán kombináltuk a keményet a magyarral, és visszakerültünk a Metál színpadhoz, ahol a Tankcsapda csapatta az évi rendes szigetes fellépését.
Tök rendesek voltak, hogy már az elsõ szám alatt robbant a pirotechnika, miközben vagy ötven fotós és egy féltucat InKalos ugrált a töltetektõl pár centire… ;/ Nekem eddigre már kiváló füldugóm volt (azért mégse múlt el nyomtalanul a finn fesztiválok látványa, ahol majd’ mindenki bedugott füllel pogózik), de többen kicsit megrémültek.
Aztán késöbb is jöttek a tûzcsóvák:
Tankcsapda, tûz, Sziget Fesztivál, Budapest
Hátul a tömegben volt világító felirat is:
Tankcsapda, világító tábla, Sziget Fesztivál, Budapest
Ahogy haladt elõre a mûsor, Lukácsnak egyre kevesebb hangja lett, de addigra a közönség már gondolom megszokta a reszelõs rekedséget.

White Lies, Sziget Fesztivál, Budapest
A Nagyszínpadot a White Lies zárta idén. Nem rossz, nem rossz, de azért ez is csak valami szintipop volt…

Hát, ennyire futotta a 2011-es, tizenkilencedik Sziget Fesziválból. Köszönjük a lehetõséget! ;)
Növényház, Sziget Fesztivál, Budapest

Sziget 4 (Szombat)

Saturday, August 13th, 2011

Overflow, Sziget Fesztivál, Budapest
Miután délelött kirepkedtük magunkat, elég korán kiértem a Szizsetre. Elõször sikerült elcsípni a Nagyszínpad kezdõszámát, aki ezúttal a horvát Overflow volt.

Ska Cubano, Sziget Fesztivál, BudapestA délutánt az ilyenkor elég népes civil faluban töltöttem, élõ könyvtár “olvasása” meg ilyesmi. Aztán ötre eljutottam a Világzenére ahol a Ska Cubano melegítette be a közönséget. Õk (is) visszatérõ vendégek a Szigeten.
Ska Cubano, Sziget Fesztivál, Budapest

Onnan átruccantam a Rock színpadra, ahol a magyar Superbuttra headbangeltek a rockerek.
Superbutt, Sziget Fesztivál, Budapest

Seggnyaló berendezés, Sziget Fesztivál, BudapestApropó, a képzõmûvészeti sarokban egy mókuskerékkel hajtott seggnyaló berendezés is található, gondolom a Szigetre látogató államtitkárok és politikusok számára fenntartva.

Nem messze onnan, az Európa színpadon a szlovák Puding Pani Elvisovej zenélt. A nevük alapján valami Elvis imitátor zenekarra számítottam, de csak egy ‘tizenkettõ=egytucat’ együttes volt. Korrektek, de nem az, amit vártam…
Puding Pani Elvisovej, Sziget Fesztivál, Budapest

Ismét Nagyszínpad, ahol a Kate Nash leánybanda került a deszkákra.
Kate Nash, Sziget Fesztivál, Budapest

Innen beindult a szigetkörjárás. A múltkor említett hiányzó lángosos helyét két emberevõ vizes lufi foglalta el:
Vizes emberevõ lufik, Sziget Fesztivál, Budapest

Mások meg a dinnyébe oltott vodkás eljárást vitték el a szélsõérték felé:
Dinnyekoktél, Sziget Fesztivál, Budapest

A Nagyszínpad mögötti játszótéren a köteleken ugrállt pár csávó. A többi szigetlakónak már az kihívás volt, hogy végigegyensúlyozzon, ezek meg ugráltak meg piruetteztek a két kötélen…
Kötélugrás, Sziget Fesztivál, Budapest

Az egyik koncert elött várakoznak a fotósok bebocsátásra várva. A magas gyerek homlokán az adott koncertre szóló “belépõmatrica” (normálisan a pólón helyezkedik el).
Fotósok, Sziget Fesztivál, Budapest

Kaiser Chiefs, Sziget Fesztivál, Budapest
Magyar zászló, Sziget Fesztivál, BudapestIsmét Nagyszínpad, Kaiser Chiefs a következõ.
A tömegben elõször jelentkezett magyar zászló. Kicsit címeres ugyan, de azért a miénk.
A szigetlakók mindenféle zászlókkal tudatják egymással, hogy õk honnan is jöttek, illetve társaikkal, hogy meddig kell beverekedniük magukat a tömegbe.
Kaiser Chiefs, Sziget Fesztivál, Budapest

Ezután az MR2-n belehallgattam a Hiperkarma koncertjébe, de annyira be voltak állva, hogy az már fájt. Tovább haladva, a picinyke Open sátorban a Velõrózsák adott elõ a maréknyi “tömegnek”. Kispi enyhén ittas állapotban is eltalálta a húrokat, bár a számok között kicsit több idõre volt szüksége, hogy megeméssze mi a következõ feladat. ;)
Velõrózsák, Sziget Fesztivál, Budapest

A féltízes blokkot a Világzenénél kezdtük, ahol Goran Bregovic akkora tömeget vonzott, amit még a Nagyszínpad is megirigyelhetett volna. Nem csoda, egy szinte tökéletesen felépített, jó húzású mulatós mûsort hoztak.
Goran Bregovic, Sziget Fesztivál, Budapest
Emeletes volt a közönség:
Crowd Surfing, Sziget Fesztivál, Budapest

Közben az MR2-n a Heaven Street Seven slágereire ropta a magyar közönség.
Heaven Street Seven, Sziget Fesztivál, Budapest

Mindeközben a Nagyszínpad mai fõattrakciója, a 30 Seconds to Mars mozgatta a tömeget (bár korántsem akkorát, mint tegnap a Prodigy). A végén az egész színpad megtelt a közönséggel, akiket szépen lassan felhívogattak az utolsó számok alatt.
30STM, Sziget Fesztivál, Budapest
30STM, Sziget Fesztivál, Budapest
A 30STM leglelkesebb szurkolói már a délutáni koncertek alatt letáboroztak az elsõ sorok közepén, sõt alkalomhoz illó frizurát is faragtak a hajukba ;)
30STM fan, Sziget Fesztivál, Budapest

Sziget 3 (Péntek)

Friday, August 12th, 2011

Francia ütõsök, Sziget Fesztivál, Budapest
Pénteken amikor megérkeztünk, pont beleütköztünk egy csapat lökött franciába (La Complet’Mandingue), akik valami dél-afrikai gyökerû ütõs õrültségen játszottak.

Skunk Anasie, Sziget Fesztivál, BudapestRögtön utána a Nagyszínpadot Skunk Anasie foglalta el. Vót náty meglepetés, amikor kijött a színpadra ilyen csodás nyakbavalóval ;) A zene viszont jó volt. Sõt a leányzó még tereminen is játszott egy kicsit, bár az antenna nyalogatása talán határeset a zeneszerszám üzemszerû mûködtetése során.
Skunk Anasie Theremin nyalása, Sziget Fesztivál, Budapest

Idõközben az A38-wan2 sátorban Zagar izzított, egy DJ és egy zenekar érdekes elegye. Jópofa, lendületes számokkal.
Zagar, Sziget Fesztivál, Budapest

A Metál színpadra a svéd The Haunted “öregemberei” robbantak be, viszonylag népes nézõtábor elött népszerûsítették a skandináv keményzenét. A doboson az a sárga dolog nem füllhallgató, hanem ipari fülvédõ. Nem bírja már a saját hangját sem ;)
(mondjuk én is beszereztem egy szuper kis füldugót, a színpad elötti basszusládák elég zajosak bírnak lenni)
The Haunted, Sziget Fesztivál, Budapest

Az A38 színpad melletti táborban volt pár sátor, ami az elsõ napokban csak madzaggal volt körbefonva az átvonuló csordák ellen; késöbb a feleslegessé vált hulladek ötletes felhasználásával riasztót is felszereltek a kerítésre.
Sörös riasztó, Sziget Fesztivál, Budapest

I love pálinka, Sziget Fesztivál, BudapestA nagyszínpad elött találkoztam egy csapattal “Én szeretem a Sziget és a pálinkát!” nyelvújítós pólókban. Kiderült, hogy Londonban élõ ausztrálok, és csak elnézték a fordítást, amikor a pólókat gyártották. ;) (amúgy — bár ezek pont nem ott készültek — a múzeumnegyedben bárki stencilezhetett magának kreatív pólót. Illetve olyat is láttam, aki ott közvetlenül bõrre festetett)

Az ausztrálok amúgy a Dizzee Rascal koncertjét várták, akik kisvártatva ki is ugráltak a színpadra. Két csávó szaladgált a lehetõ legtávolabb egymástól, plusz egy DJ pörgette a CDket a színpad közepén.
Dizzee Rascal, Sziget Fesztivál, Budapest

Eközben a magyar színpadon a Budapest Bár mulatós számai és sanzonjai követték egymást. Ez egy érdekes egyveleg különben, cigányzenekar (hegedû, cimbalom, nagybõgõ, ilyesmi), plusz néhány “mai” hangszer (dob, villanygitár), és még néhány ismert énekes arc (Frenk, Juci, Lovasi, stb.)
Budapest bár, Sziget Fesztivál, Budapest

A Metál színpadon az amerikai Deftones követte a svédeket.
Deftones, Sziget Fesztivál, Budapest

Az Európa színpadon ki más, mint az Európa Kiadó játszott a Szigetre tévedt vénebb korosztálynak. ;-)
Európa Kiadó, Sziget Fesztivál, Budapest

És a Sziget sztárvendége, a The Prodigy is megérkezett! Ugyan a nulladik napi Prince koncerten azt mondtam, hogy teltház van, de akkor itt most dupla teltház lehetett. A nagyrét faltól falig tömeggel borítva, mindenki tombol.
The Prodigy, Sziget Fesztivál, Budapest

Este tízkor, amikor az Európa színpad abbahagyja a zenélést, az elötte lévõ teret átveszi a Nagy Utcaszínház gigantikus; tûzzel, fénnyel és a nézõk között gördülõ óriás-platformokkal celebrált elõadása. Itt egy kicsit megpihentünk a nagy pörgés után.
Utcaszínház, Sziget Fesztivál, Budapest

Ma végre sikerült a hajójáratra felférni. Korábbi Szigeteken rutinszerûen használtuk a viszonylag gyakran a belvárosba járó hajókat esetleg a K-híd elõl induló Sziget-buszokat. Na, idén sikerült elrongálni a kiváló közlekedést: a hajók ritkábban (félóránként) járnak és kisebbek, míg a buszjáratot átvette a BKV és valami furmányos körjáratot álmodtak meg, ami pont a belvárost kerüli csak el… Szóval a hét elején akkora sorok kígyóztak a hajóra várva, hogy esélytelen volt felférni, de ma szerencsénk volt, pont bent állt a hajó, és még hely is volt rajta.
Szépen lecsorogtunk a Dunán, a végállomás a Vigadó/Petõfi tér, ahol legnagyobb csodálatunkra nem egy mezei pontonhoz, hanem az utolsó úszóképes dunai monitorhoz (Lajta, napközben múzeumhajó) köt ki a Hófehérke motoros. Vigyázatlan Szigetelõ a sarkon befordulva ágyucsõbe ütközik ;-)
Lajta, dunai monitor

Sziget 2 (Csütörtök)

Thursday, August 11th, 2011

ColorStar, Sziget Fesztivál, BudapestKezdésnek ColorStar az A38 sátorhajóban. Nagyon ügyesen pont a lángosos mellett helyezkedik el ez a helyszín ;)

Ismo Alanko & Teho, Sziget Fesztivál, Budapest
Közben átruccantam a szomszédos Európa színpadra (a tavalyi Jazz színpad keresztelõdött át), ahol Ismo Alanko & Teho adta a zenét a szép számban összegyûlt finn kisebbségnek.

RotFront (fúvósok), Sziget Fesztivál, Budapest
Utána irány a Világzene (amit átverésbõl idén “Pesti Est” néven fut… Ilyen névvel korábban egy mikroszínpad létezett tök máshol).
Itt végre találkoztunk a berlini (német-ukrán-magyar) Rotfront együttessel. Õket már kergetjük egy ideje, de eddig mindig pont elkerültük egymást.
RotFront (Dorka), Sziget Fesztivál, Budapest
Velük énekel Gryllus Dorka (a basszeros meg Wahorn Simon, aki a Balaton nevû együttesben is játszott korábban).

Mobil Grill, Sziget Fesztivál, BudapestGyors szigetkör — mielött visszatérünk ugyanide –, ami alatt találkoztunk egy emberhajtású mobil grillel,

Jégpálya, Sziget Fesztivál, Budapest
meg egy száraz jégpályával (nem szárazjég-pálya), ahol sählyzni lehetett korcsolyá[-n/-val/-zva vagy valami ilyesmi]

Hello Wood, Báranyépítés, Sziget Fesztivál, Budapest
Még volt egy kis idõ a Gotan elött, így megnéztük a Hello Wood installációkat a sziget világzenei végén. A sarokban nyilvános bárányépítõ mûködik napközben, egy egész nyáj álldogállt a karámban.

Gotan Project, Sziget Fesztivál, Budapest
Ismét a Világzene, ahol Gotan Project volt a mai fõattrakció. Tavaly sátorban voltak, és iszonyú tumultus elött játszottak. Idén megkapták az egyik nagyszínpadot.
Gotan Project, Sziget Fesztivál, Budapest
Viszont nagy csalódásunkra tökugyanazt játszották el, mint akkor (és amit mi HKI-ben is megnéztünk már). Igazán újíthatnának, mert bár a zene jó, így harmadszorra az elõadás már elég unalmas…

Kiscsillag, Sziget Fesztivál, Budapest
Ha ezt tudjuk, akkor az MR2 színpadon ugyanakkor játszó Kiscsillag több figyelmet kap, így csak az utolsó pár számot csíptem el.

Malacka és a Tahó, Sziget Fesztivál, Budapest
Egy kis kaja, és levezetésnek az Open/Civil sátorban a Malacka és a Tahó szolgáltatta az ugrálnivalót.
(Itt, még az elõadás elött megkérdeztem a hangmérnököt, hogy idén mi a zajhatár. 102 dBA volt a válasz. Miközben a mûszer 84dBA-t mutatott úgy, hogy a sátorban semmi sem szólt… Nem egyszerû.)

Sziget 1 (Szerda)

Wednesday, August 10th, 2011

Az elsõ “igazi” nap, amikor már minden helyszín mûködik. Sokan voltunk, de közelsem annyian, mint tegnap a Prince napon…
Kicsit késöbb érkeztünk, mint terveztük, de cserébe finomat ebédeltünk elötte a Vakvarjúban (csak a végén a frissen fejt madártej olyan adag volt, hogy máshol a leves nincs akkora).
Balkan Fanatik, Sziget fesztivál
Szóval alig 5 után beestünk a Szigetre, ahol szerencsére a magyar színpad (MR2-Petõfi) pont a bejárat mellett van, így a Balkan Fanatik koncertjével melegítettünk. Elgurult a slide-gyûrûjük, így spontán mûsorváltozás is lehetséges volt, és ezt a maréknyi ámde lelkes közönség egyáltalán nem bánta.

A Nagyszínpadon a Rise Against kezdett hatkor, volt ugrálás rendesen.
Rise Against, Sziget Fesztivál

Miközben az elsõ szigetköröket róttuk, mindenféle érdekes dolgokba akadtunk, mint például ez az offline chat asztal:
Offline chat, Sziget Fesztivál

Más keresett helyszín, mint például a Blues színpad mögötti lángosos sajnos idén eltûnt, a helyén valami nagy gumilabda lebegett a gumimedencében. ;-(
Azért találtunk másik lángost, az se volt rossz ;)
A nagyréten álldogál egy középkori vár alakú kocsma, ahol élõzene mellett ihat a nagyérdemû.
Music pub, Sziget fesztivál

Sajnos eltaktikáztuk a programokat, ezért lemaradtunk az ausztrál Empire of The Sun elõadásáról — túl messze voltak a Nagyszínpadtól, ahol az amerikai Interpol következett majdnemnyolckor.
Interpol, Sziget Fesztivál

Nagy mikrofonok is voltak a közönségnél.
Gumi mikrofon, Sziget Fesztivál

Ugyanígy járt szegény portugál Ana Moura is, aki egyszerre volt a Motörhead-del. A Rock-Metál színpad headlinere viszont fittyet hányt a fesztiválfegyelemre és késett egy jó félórát.
Teltmezõs koncert volt, nem csoda, hogy szigetszerte mindenhol Motörheades pólós arcokkal futott össze az ember.
Motörhead, Sziget Fesztivál

Fél tízkor az agol Pulp jött a Nagyszínpadra. A koncert elött egy áttetszõ lepel volt a színpad elé feszítve, erre lézerbetûkkel írkáltak és húzták a közönséget. Mögöttem egy lelkes tolmács fordítgatta oroszra a feliratokat (elég sokan vannak a ciril betûs országból), és csak a magyar feliratoknál jött zavarba :-)
Aztán csak belecsaptak a lecsóba. 2002-ben már jártak itt, bár nem emlékszem, hogy akkor is Nagyszínpadosok voltak-e. Mindenesetre a csávó próbálkozott magyarul beszélni egész sokat (pl. “Szia, mi vagyunk a Pulp”).
Pulp, Sziget Fesztivál

Ezzel egyidõben az MR2-n a Quimby következett, úgyhogy a Pulpot otthagytam pár szám után. A Quimby hozta a szokásos jó kis bulit, pedig idén novemberben már a huszadik szülinapjukat ünneplik majd…

Sziget 0 (Kedd) — Prince

Tuesday, August 9th, 2011

Prince délután
Elvileg a mai nap Prince-rõl szólt, délután le is zárták a Nagyszínpad elötti rétet, amíg a hangpróbát tartották. Sok nyugalmat nem hagyott a tecnikusoknak de végül csak sikerült belõni a hangrendszert. ;)
Az esti koncert alig egy órás késéssel kezdõdött, egy valóban teltházas Nagyréttel. Alig volt mûsor a Szigeten, és már ennyi ember… Mi lesz itt péntek/szombaton?! No, a Prince koncert nagyjából ugyanaz volt, mint Helsinkiben, fényképezni itt sem lehetett (sõt a Sziget sajtósok figyelmeztettek, hogy figyeljünk az öltönyös Prince-gárdára, mert esetleg kicsavarják a gépet az ember kezébõl. Na mintha oda lehetett volna férni az elsõ sorok közelébe…)

Nade. Délután a Dreher meg akarta mutatni a barna sörét, én meg nem ellenkeztem nagyon. Aztán felvittek az egekbe, hogy 50 méteren a világosat is megkóstolhassuk. Jópofa ahogy az ember ott lóbálja a lábát és alant az egész Sziget látszik. Sõt a Bazilika vagy a budai hegyek is. Egyszerre integethettünk Óbudának és Újpestnek :)
Sör 50 méteren

A Nagyszínpad hátulja a magasból. Tavaly a Merel toronyra másztam fel, de ez a darus izé még magasabbra repített.
Nagyszínpad hátulról

A Rock-Metál színpadon a Kelet-Európa Expressz gördült végig. Kora délután a Klezmatics-szel kezdtek, még viszonylag gyér, de lelkes közönség elött. Aztán késöbb Boban Markovic-ék következtek.
Boban Markovic rezesbanda

Idõközben a Világzene színpadon a Magyar Rádió szimfonikus zenekara játszott egymást gyorsan váltó magyar együttesekkel. A színpad ketté volt osztva egy plexifallal, jobbra a szimfonikusok, balra meg az elektronikusok.
Magyar Rádió szimfonikusok, fúvós szekció

Itt az egész zenekar, fülhallgatón élvezik a plexifal túloldalát.
Magyar Rádió szimfonikusok

Rúzsa Magdi is énekelt velük, itt épp a (talán?) Gabriel címû szám végét egyezteti a karmesterrel.
Magyar Rádió szimfonikusok + Ruzsa Magdi

Ruzsa Magdi

Közben a Nagyszínpadon még mindig ment Prince koncertje, a Kájuróp expressz pedig a Leningrad nevû együttessel fejezte be az estét.

Sziget -1 (Hétfõ) — Gesztivál

Monday, August 8th, 2011

Helyi Terminátor, Gesztivál, Sziget 2011
És idén is elindult a gõzhenger. Igaz, az elején csak úgy éppen hogy, egyetlen színpaddal, ott viszont Geszti Péter 3+2 zenekart pakolt az elõadásba.
Az általam kevéssé ismert Gringo Sztárral kezdtek, és ez a formáció is egészen kedvelhetõ zenét játszott. Két csaj plusz Geszti, mint a saját elõzenekara.
Gringo Sztár, Gesztivál, Sziget 2011
Aztán csak úgy beugrott a Balkan Fanatik egy szám erejéig — nem tudom velük mi a közös, majd egyszer jól utánanézek.
Balkan Fanatik, Gesztivál, Sziget 2011
Pihenésképpen Geszti énekelt/rappelt egy duettet virtuális Zoránnal (ezt kétszer kellett elkezdeni, mert elõszörre csak a virtuális szék érkezett meg üresen. Másodszorra már Zoránt is odavarázsolták a gitárral),
Zorán, Gesztivál, Sziget 2011
majd belibbentek a Jazz+Az-os leányzók és belecsaptak a dallamos-érzelmes blokkba is. Láthatóan élvezte Petike a sok leányzót maga körül ;)
Geszti és a mellek, Gesztivál, Sziget 2011
Jó volt õket újra együtt látni (és hallani).
Jazz+Az, Gesztivál, Sziget 2011
Persze a Jazz+Az nem létezik Dés Laci nélkül, õ is elõbújt a színfalak mögül
Dés László, Gesztivál, Sziget 2011
A dzsesszes rész után betoltak billentyûket és dobokat két oldalra, és mögéjük került a két Gábor: Misi (Szentmihályi) és Gabi (Berkes);
Rapülõk, Gesztivál, Sziget 2011
Geszti meg felvette a baseball sapkáját, hogy a Rapülõk — immáron — klasszikusait is megosszák a lelkes közönséggel.
Geszti és a súgógép, Gesztivál, Sziget 2011
Tényleg, a közönség az egyrészt számos volt, másrészt nemzetközi. Nem számítottam ennyi turistára a Gesztiválon, azt hittem õk majd a Vodánál és a kocsmákban partiznak. De nem, úgy látszik az élõ zene még úgy is jobb a tuctucnál, ha valami egészen obskurus nyelven zajlik :)
Félúton a Rapülõk számai között egyszercsak belibbent a színre Kiki, és Michellel és Kisberkessel két szám erejéig átalakultak Elsõ Emeletté, jó meglepetés volt.
Kiki (Elsõ Emelet), Gesztivál, Sziget 2011
…és itt a vége, fuss el véle ;)
Vége..., Gesztivál, Sziget 2011

A Sziget amúgy még itt-ott épülget, az MR2 színpad még félárbócon, de egy csomó helyszín — és fõleg a kocsmák — már teljes sávszélességgel engedi át magán a Szigetelõket.
Sziget 2011, MR2 színpad épül


AWSOM Powered