Sziget 1 (Szerda)

Az elsõ “igazi” nap, amikor már minden helyszín mûködik. Sokan voltunk, de közelsem annyian, mint tegnap a Prince napon…
Kicsit késöbb érkeztünk, mint terveztük, de cserébe finomat ebédeltünk elötte a Vakvarjúban (csak a végén a frissen fejt madártej olyan adag volt, hogy máshol a leves nincs akkora).
Balkan Fanatik, Sziget fesztivál
Szóval alig 5 után beestünk a Szigetre, ahol szerencsére a magyar színpad (MR2-Petõfi) pont a bejárat mellett van, így a Balkan Fanatik koncertjével melegítettünk. Elgurult a slide-gyûrûjük, így spontán mûsorváltozás is lehetséges volt, és ezt a maréknyi ámde lelkes közönség egyáltalán nem bánta.

A Nagyszínpadon a Rise Against kezdett hatkor, volt ugrálás rendesen.
Rise Against, Sziget Fesztivál

Miközben az elsõ szigetköröket róttuk, mindenféle érdekes dolgokba akadtunk, mint például ez az offline chat asztal:
Offline chat, Sziget Fesztivál

Más keresett helyszín, mint például a Blues színpad mögötti lángosos sajnos idén eltûnt, a helyén valami nagy gumilabda lebegett a gumimedencében. ;-(
Azért találtunk másik lángost, az se volt rossz ;)
A nagyréten álldogál egy középkori vár alakú kocsma, ahol élõzene mellett ihat a nagyérdemû.
Music pub, Sziget fesztivál

Sajnos eltaktikáztuk a programokat, ezért lemaradtunk az ausztrál Empire of The Sun elõadásáról — túl messze voltak a Nagyszínpadtól, ahol az amerikai Interpol következett majdnemnyolckor.
Interpol, Sziget Fesztivál

Nagy mikrofonok is voltak a közönségnél.
Gumi mikrofon, Sziget Fesztivál

Ugyanígy járt szegény portugál Ana Moura is, aki egyszerre volt a Motörhead-del. A Rock-Metál színpad headlinere viszont fittyet hányt a fesztiválfegyelemre és késett egy jó félórát.
Teltmezõs koncert volt, nem csoda, hogy szigetszerte mindenhol Motörheades pólós arcokkal futott össze az ember.
Motörhead, Sziget Fesztivál

Fél tízkor az agol Pulp jött a Nagyszínpadra. A koncert elött egy áttetszõ lepel volt a színpad elé feszítve, erre lézerbetûkkel írkáltak és húzták a közönséget. Mögöttem egy lelkes tolmács fordítgatta oroszra a feliratokat (elég sokan vannak a ciril betûs országból), és csak a magyar feliratoknál jött zavarba :-)
Aztán csak belecsaptak a lecsóba. 2002-ben már jártak itt, bár nem emlékszem, hogy akkor is Nagyszínpadosok voltak-e. Mindenesetre a csávó próbálkozott magyarul beszélni egész sokat (pl. “Szia, mi vagyunk a Pulp”).
Pulp, Sziget Fesztivál

Ezzel egyidõben az MR2-n a Quimby következett, úgyhogy a Pulpot otthagytam pár szám után. A Quimby hozta a szokásos jó kis bulit, pedig idén novemberben már a huszadik szülinapjukat ünneplik majd…

Idekomment

A "pontcom" string feketelistás, ilyen linket, ímélcímet ne írj, mert úgyis elnyeli a fekete lyuk..

You must be logged in to post a comment.


AWSOM Powered