Archive for the 'Oroszország' Category

Moszkvai képek

Monday, September 12th, 2011

Vörös tér, Moszkva
Bár már elég régen, Húsvétkor jártunk a szomszéd fõvárosban — Moszkvában –, a lustaság fél egészség vonalon mozogva csak most kerültek elõ a fényképek… Gyorsan berendezõdtek hát egy galériába, és itt meg is lehet tekinteni õket.

Moszkva

Tuesday, April 26th, 2011

Moszkvai metró
Moszkvai metró
Itt a Nagypéntek is szabadnap, így itt álltunk egy kihasználatlan négy napos hétvégével. Elérhetõ árú repülõjegy már rég nem volt erre a hétvégére… A baltiaknál már sokszor jártunk, Finnország, Svédország nincs ellátva túl sok látnivalóval, maradt Oroszország, ami viszont nem egyszerû a vízumügyintézése miatt — ahogy múltkor megtapasztaltuk.
Viszont, van egy jó kis orosz Lev Tolsztoj éjszakai vonat Helsinki és Moszkva között. Belevágtunk, megcsináltuk, szép volt, finom volt. ;-) Majd jönnek a képek és élmények nemsokára.

UPDATE: Jobb lassan, mint sohase, itt vannak a moszkvai képek.

Lenin zsil…

Sunday, May 28th, 2006


Utolsó órák Oroszországban, hazafele megálltunk Vyborgban, megnéztük a szép kis váracskáját és aranyos kis óvárosát. A térkép alapján elindultunk a Krasznaja plóságy (Vörös tér) felé, de amikor odaértünk, kiderült, hogy azt már átnevezték :( Viszont Lenin még ott áll háborítatlanul, vigyázza a népet.

BirthdayParty-The End (Víz-Part)

Saturday, May 27th, 2006


A sziget csúcsánál álldogáló hajdani navigációs oszlopok tetején csak jeles események alkalmával ég a láng. A város születésnapja elég jelentosnek minosül, úgyhogy még egy szép kis tüzijátékkal is megtoldották.

BirthdayParty-Víz

Saturday, May 27th, 2006


A Néván egy “regattát” is rendeztek a születésnap alkalmával, küzdöttek is a csapatok rendesen a széllel és hullámokkal.

BirthdayParty-Part IV.

Saturday, May 27th, 2006


A felvonulás végén a megfáradt indiánok hazatérnek a szigetükre (ok voltak ugyanis a Vasziljeszkij sziget felvonuló-csoportja).

BirthdayParty-Part III.

Saturday, May 27th, 2006


Egy óriási labdát görgettek végig a Nyevszkij proszpekten, néha ügyesen a tömeg feje fölé dobva azt.

BirthdayParty-Part II.

Saturday, May 27th, 2006


Ez a kamion egy gozmozdonyt alakított. Eleinte szépen eregette a mufüstöt a mukéményébol, a szélirány azonban változott. A masiniszta fülke megtelt köddel, a bent lévok menekülore fogták :)

Szentpétervár-Születésnapi buli

Saturday, May 27th, 2006


A város éppen 303 éves, ezért aztán nagy felvonulást rendeztek (ok “karnevál”-nak hívták, de inkább a mi hajdani május 1-jéinket idézte). Valamit elárul a néplélekrol, hogy a keresztutcákat nem csak egyszeruen lezárták (rendorrel), de nagy teherautókkal el is torlaszolták, hogy véletlenül se tudjon senki keresztbe hajtani (következésképpen, ha ezek a bazi vasdarabok nem lennének itt, a faszagyerekek gond nélkül “átjönnének” a tömegen…)
Itt a blokádor kedves és engedékeny volt, a tömeg így “felfolyt” a jármuvekre is.

Legal Alien

Friday, May 26th, 2006


Szentpéterváron még egy egészen nagy mecset is találató. Ahhoz képest nagy szó, hogy “idegent” (nem orosz embert) nagyítóval lehet csak találni. Nagyon nem könnyítik meg a beutazást, és ha már itt van az ember, nyelvtudás nélkül meg van love. Bár, ha a cirill-betüket elolvassa az ember, kiderül, hogy angolul/németül/franciául van a felirat, nem oroszul: Dézsavu (egy bár neve), Tyuning shop (autójavító), stb, stb.


AWSOM Powered