Archive for the 'Sziget 2010' Category

Sziget 2010, 2.nap

Thursday, August 12th, 2010

Csütörtökön valamiért nem sokat tartózkodtunk a Nagyszínpad környékén. Pedig ez volt a látogatócsúcs, asszem 69ezres lélekszámmal.
Kezdetnek egy kis Frenk, amolyan fotelban üldögélõs elõadása. A dobos tekintetében van egy csipetnyi Hannibal Lecter… ;-)
Frenk
Frenk dobos
Ezek az ezüstbúvárok minden nap körbeslattyogták a szigetet, és “inzultálták” a nagyérdemût. Beszélni nem voltak hajlandóak, késöbb kiderült, hogy ausztrálok. Volt kis felhúzható halacskájuk is a hasukra rögzítve.
Ezüst búvárok
Ezüst búvárok
Gólyalábas fellépõkhöz ez a srác adta a zenét. Kívülrõl középkori hangszer, belülrõl DJ pult ;)
Kíntorna DJ
A romasátor elött délutánonként eredeti indiai zenés cirkuszt mutattak be.
IT-ben dolgozva már sajnos nem annyira felhõtlen boldogság indiaiakat látni Európában ;-(
Indiai cirkusz
Úgy látszik ma a magyar (MR2) színpad környékén telt, most éppen a Vad Fruttikkal találkoztunk.
Vad Fruttik
A másik finn fellépõ, a 69 Eyes nem töltötte meg annyira a Headbangers sátrat, mint a tegnapi COB. Azért találkoztam valódi finnekkel, akik Turisas és Viikate pólókban feszítettek. Egy zászlóra lelkes szurkolók felrajzolták mind a 69 szemet ;-)
69 eyes69 eyes
69 eyes
Faithless újra a Szigeten. Egy néger csókát sötétben fotózni, priceless ;) A szintis robotcsaj jó volt, a mai napig se tudom, hogy élõ ember vagy tényleg valami robot. A dobszerkó meg óriási, kár hogy a nagy füsttõl alig látszódott valami belõle. A koncert végén, amikor felkapcsolták a világítást, úgy nézett ki, mintha kigyulladt volna a nagyszínpad…
Faithless
Faithless
Faithless
Az Open sátorban a Kutya Vacsorája adott egy kisebb bulit, mivel a közönségnek fingja sem volt, hogy ez a név Líviuszt takarja a Quimbybõl…
A Kutya Vacsorája
Ez meg a Szigetlakók Vacsorája. Sültmalac pergetõ berendezés
A Szigetlakó vacsorája

Sziget 2010, 1.nap

Wednesday, August 11th, 2010

A Sziget elsõ igazi napja uszkve 61ezer embert vonzott.

Még tûzõ napon kezdett a Toy Dolls, és (ezért is) ez volt az a nap, amikor jelentõsebb számú punk jött ki. Igaz, ezek már kevésbé a lejmolós fajta.
Homok volt mindenfelé. A bejáratnál homokvár-szobor kiskacsával a steampunk erõmûvön, a másik oldalán szirénkével, a színpadok elött meg csak úgy, mintegy tengerparti party.
Toy Dolls
PunkHomokvár
Nagyszínpad Beach
A wan2-ban egy német csoportoslás mutatta meg magát (Picturebooks), ekkor még élveztük ezt a helyszínt…
Picturebooks
Hülye svédek:
Need Weed
A Blues színpadon (ami régebben Pesti Est névre hallgatott) elég jó kis mûsor volt, iddogáláshoz, beszélgetéshez kiváló. Délután éppen Ef Zámbóék két hastáncossal kibõvülve.
Ef Zámbó
A nagyszínpad mögötti réten áll a már szokásos falmászós, leugrós torony. Nagyon nem rossz onnan levetõdni, csak ne kéne elötte 20 méternyi “falat” megmászni…
Toronyugrás
A svéd The Hives a Nagyszínpadon kötött ki idén. Helsinkiben a Green Day-yel csak elõzenekar voltak, itt rendes “saját” idõt kaptak. Mondjuk jó bulit is csaptak.
The Hives
The HivesThe Hives
Nem sokkal késöbb, a finn Children of Bodom (COB) a metálsátorban szabadította fel a gátlásokat. Nagyjából akkor a Blues színpadon a Frikin nevû formáció ír zenével kombinált punkos rockot nyomott ezerrel. Fellépés elött fogyasztottak, hogy a jó kocsmazenéhez megfelelõ hangulatba kerüljenek õk is :)
Könnyedén el tudnám képzelni õket itt a finneknél a Molly Malone’s írkocsmában egy vendégjátékra.
Children of BodomFirkin
Firkin
Nagyszínpadon a Madness, most egészen élveztem.
Madness
Madness
A magyar színpad Quimby nélkül nem létezhet. Itt voltak amúgy a legjobb fejek a stage-managerek és az inkalos srácok.
Quimby
Quimby
11-kor befejezõdnek a nagyszínpadok, a buli elvileg sátrakban folytatódna. Az egyetlen valamirevaló a wan2-A38 lenne (baszott nagy sátor, hasonlóan nagy nevekkel), csupán a szellõzést felejtették ki belõle. ;-(
A Bad Religion-re annyian jöttek, hogy a sátor környékén sem lehetett közlekedni (ráadásul itt van a Nagyszínpad backstage és a hátsó út közötti autóút is, külön csavart adva a tömegeléshez). Bent a sátorban levegõt venni reménytelen, 120%-os páratartalom… Pedig a Bad Religion nem lett volna rossz, de ezzel egész hétre elment a kedvünk ettõl a helyszíntõl ;-(
Bad Religion

Sziget 2010, 0. nap

Tuesday, August 10th, 2010

A nulladik napon 49.000 látogató volt a Szigeten.

Péterfy Bori és a Love Band a Cseh Tamás emlékkoncertfolyamon.
Péterfy Bori
Péterfy Bori and the Love Band

A Jägerbárban folyamatos karaokébuli zajlik.
Jäger-karaoké

Ma volt a Jazz napja is.
Jazz napja

A Magic Mirror még zárva, de a mûsor már megy. Mi más, mint ABBA… A bejárat elött szép sorban álltak a szigetlakók, mert onnan pont be lehetett látni.
Magic Mirror
Magic Mirror

UB40, a Nagyszínpad elött már jelentõs a tömeg. Pedig a Sziget még el se kezdõdött…
UB40UB40
UB40UB40
UB40
UB40
UB40UB40

Sziget 2010, -1, Kispál és a Borz búcsú

Monday, August 9th, 2010

Kispál és a Borz -- vége

Kispál András

Lovasi András

Dióssy Ákos


AWSOM Powered