Sziget 2 (Csütörtök)

ColorStar, Sziget Fesztivál, BudapestKezdésnek ColorStar az A38 sátorhajóban. Nagyon ügyesen pont a lángosos mellett helyezkedik el ez a helyszín ;)

Ismo Alanko & Teho, Sziget Fesztivál, Budapest
Közben átruccantam a szomszédos Európa színpadra (a tavalyi Jazz színpad keresztelõdött át), ahol Ismo Alanko & Teho adta a zenét a szép számban összegyûlt finn kisebbségnek.

RotFront (fúvósok), Sziget Fesztivál, Budapest
Utána irány a Világzene (amit átverésbõl idén “Pesti Est” néven fut… Ilyen névvel korábban egy mikroszínpad létezett tök máshol).
Itt végre találkoztunk a berlini (német-ukrán-magyar) Rotfront együttessel. Õket már kergetjük egy ideje, de eddig mindig pont elkerültük egymást.
RotFront (Dorka), Sziget Fesztivál, Budapest
Velük énekel Gryllus Dorka (a basszeros meg Wahorn Simon, aki a Balaton nevû együttesben is játszott korábban).

Mobil Grill, Sziget Fesztivál, BudapestGyors szigetkör — mielött visszatérünk ugyanide –, ami alatt találkoztunk egy emberhajtású mobil grillel,

Jégpálya, Sziget Fesztivál, Budapest
meg egy száraz jégpályával (nem szárazjég-pálya), ahol sählyzni lehetett korcsolyá[-n/-val/-zva vagy valami ilyesmi]

Hello Wood, Báranyépítés, Sziget Fesztivál, Budapest
Még volt egy kis idõ a Gotan elött, így megnéztük a Hello Wood installációkat a sziget világzenei végén. A sarokban nyilvános bárányépítõ mûködik napközben, egy egész nyáj álldogállt a karámban.

Gotan Project, Sziget Fesztivál, Budapest
Ismét a Világzene, ahol Gotan Project volt a mai fõattrakció. Tavaly sátorban voltak, és iszonyú tumultus elött játszottak. Idén megkapták az egyik nagyszínpadot.
Gotan Project, Sziget Fesztivál, Budapest
Viszont nagy csalódásunkra tökugyanazt játszották el, mint akkor (és amit mi HKI-ben is megnéztünk már). Igazán újíthatnának, mert bár a zene jó, így harmadszorra az elõadás már elég unalmas…

Kiscsillag, Sziget Fesztivál, Budapest
Ha ezt tudjuk, akkor az MR2 színpadon ugyanakkor játszó Kiscsillag több figyelmet kap, így csak az utolsó pár számot csíptem el.

Malacka és a Tahó, Sziget Fesztivál, Budapest
Egy kis kaja, és levezetésnek az Open/Civil sátorban a Malacka és a Tahó szolgáltatta az ugrálnivalót.
(Itt, még az elõadás elött megkérdeztem a hangmérnököt, hogy idén mi a zajhatár. 102 dBA volt a válasz. Miközben a mûszer 84dBA-t mutatott úgy, hogy a sátorban semmi sem szólt… Nem egyszerû.)

Idekomment

A "pontcom" string feketelistás, ilyen linket, ímélcímet ne írj, mert úgyis elnyeli a fekete lyuk..

You must be logged in to post a comment.


AWSOM Powered