Segal étterem
Tuesday, March 25th, 2008A Segal étterem az Oktogontól nem messze, az Ó utcában bújik meg, ide beszéltünk meg egy vacsorát egy cimborámmal. Végigettünk egy [ide szuperlatívuszokat tetszés szerint] menüt, melyhez (egy kivétellel) kiváló borokat is ajánlottak. A fogások egytõl egyik valami meglepetést tartogattak: a parmezánkrém levest egy négycentes “rövid” pohárban kaptuk, mellé sajtkrém és sajttallér; a borjúnyak mellé a burgonyapüré (meg szerintem a sült kacsa sütõtök püréje is) szifonból nyomódott a tányérra — lazasága szöges ellentétben állt az eddigi “krumplipüré egy fullasztó massza” tapasztalatommal. Az egész menüsor könnyedségét szépen ellenpontozata a “tömõs” csokoládés desszert amihez meggylikõrt ittunk. Eredetileg Gróf Buttler édes kadarkáját (kadarka aszú, csak ilyen nincs a bortörvényben) ajánlották, de ezt a remekmûvet végül elkóstólgattuk a desszertre várva…
Csodaszép ételek és italok voltak, azóta is szívesen gondolok vissza. Ide kénytelenek vagyunk visszanézni késöbb, hiszen az étlap gyorsan változik, biztosan más élmények várnak majd ránk akkor.