Kaja-Bor teszt
Friday, March 14th, 2008És itt az elöbb említett borfesztivál oktatósarkának kaja-bor párosító tesztje. Azt mondják, az alábbiakból “klasszikus párosításokat” lehet létrehozni. Összekeverve vannak itt alant, a feladat összepárosítani õket.
Kaja: ==== 1. Stilton (kéksajt) 2. Osztriga 3. Sült kacsa- vagy libamáj 4. moules marinieres (kagyló) 5. Ököruszályleves 6. Sült borjúmáj 7. Kecskesajt-saláta 8. Sült kacsamell |
Bor: === a. Száraz sherry b. Chablis — Burgundy fehér c. Chianti — Toszkán vörös d. Sauvignon Blanc e. Tawny portói f. Száraz Muscadet — fehér Loireból g. Sauternes — Bordeaux-i édes h. Pauillac — Bordeaux-i vörös |
Tessék, lehet nekiveselkedni összepárosítani a számokat a betükkel! Ott a komment mezõ, oda lehet írni a megoldásokat :-)