Archive for March 14th, 2008

Kaja-Bor teszt

Friday, March 14th, 2008

És itt az elöbb említett borfesztivál oktatósarkának kaja-bor párosító tesztje. Azt mondják, az alábbiakból “klasszikus párosításokat” lehet létrehozni. Összekeverve vannak itt alant, a feladat összepárosítani õket.

  

Kaja:
====
1. Stilton (kéksajt)
2. Osztriga
3. Sült kacsa- vagy libamáj
4. moules marinieres (kagyló)
5. Ököruszályleves
6. Sült borjúmáj
7. Kecskesajt-saláta
8. Sült kacsamell
Bor:
===
a. Száraz sherry
b. Chablis — Burgundy fehér
c. Chianti — Toszkán vörös
d. Sauvignon Blanc
e. Tawny portói
f. Száraz Muscadet — fehér Loireból
g. Sauternes — Bordeaux-i édes
h. Pauillac — Bordeaux-i vörös

Tessék, lehet nekiveselkedni összepárosítani a számokat a betükkel! Ott a komment mezõ, oda lehet írni a megoldásokat :-)


AWSOM Powered