Kaja-Bor teszt

És itt az elöbb említett borfesztivál oktatósarkának kaja-bor párosító tesztje. Azt mondják, az alábbiakból “klasszikus párosításokat” lehet létrehozni. Összekeverve vannak itt alant, a feladat összepárosítani õket.

  

Kaja:
====
1. Stilton (kéksajt)
2. Osztriga
3. Sült kacsa- vagy libamáj
4. moules marinieres (kagyló)
5. Ököruszályleves
6. Sült borjúmáj
7. Kecskesajt-saláta
8. Sült kacsamell
Bor:
===
a. Száraz sherry
b. Chablis — Burgundy fehér
c. Chianti — Toszkán vörös
d. Sauvignon Blanc
e. Tawny portói
f. Száraz Muscadet — fehér Loireból
g. Sauternes — Bordeaux-i édes
h. Pauillac — Bordeaux-i vörös

Tessék, lehet nekiveselkedni összepárosítani a számokat a betükkel! Ott a komment mezõ, oda lehet írni a megoldásokat :-)

11 Responses to “Kaja-Bor teszt”

  1. Én Says:

    a stiltont én portóival nyomnám inkább. a kiszáradt stiltont portoival szokták felönteni, ezt itt így hallottam, hogy ez egy elválaszthatalan páros
    de holnap kipróbálom sherryvel, bár most csak amontilládo van itthon (félédes)

  2. CsTom Says:

    Na, errõl van szó, “elválaszthatatlan párosokat” kell keresni a fenti gasztronómiai dzsungelben.

  3. Zoltán Balogh Says:

    1-e
    2-g
    3-a
    4-f
    5-h
    6-c
    7-d
    8-b

  4. CsTom Says:

    A fele jó :)

  5. Zoltán Balogh Says:

    bakker… legalább azt ,egírtad volna, hogy mi az ami jó? szerintem a vörösökkel nem vagyok annyira képben. De a száraz sherry és a portóiak sem igazán a szívem csücske… az erősített borok nekem idegenek.

  6. Én Says:

    1 – e
    2 – b
    3 – g
    4 – d
    5 – a
    6 – c
    7 – f
    8 – h

    jó játék

  7. Cs. Zoli Says:

    1-e
    2-a
    3-g
    4-d
    5-b
    6-c
    7-f
    8-h
    csak hogy legyen nyoma :)

  8. Én Says:

    to Z.B.
    vacsora előtt egy sherry, utána egy portói, kerek a világ.
    :-))))
    én

  9. CsTom Says:

    És a megfejtés (kijelöl, meglát):
    1-e 2-b 3-g 4-f 5-a 6-c 7-d 8-h

    BZ: 4
    CsZ: 4
    Te: 6 (csak egy felcsere)

    Gratula mindenkinek :)

  10. Én Says:

    köszönöm, remek
    Zolinak is 4 van
    arra tisztán emlékszem, hogy annakidején Párizsban a Place Pigalle-on ettem először ilyen kagylót és SB-t adtak hozzá. hó de csúnyán becsapottnak érzem magam ::—))))))
    én

  11. Én Says:

    tkp. a kecskesajthoz tényleg jobb a muscat
    a sb meg marad a kagylóra
    köszönöm, nagyon jót játszottam
    én

Idekomment

A "pontcom" string feketelistás, ilyen linket, ímélcímet ne írj, mert úgyis elnyeli a fekete lyuk..

You must be logged in to post a comment.


AWSOM Powered