Sziget 2010, 1.nap

A Sziget elsõ igazi napja uszkve 61ezer embert vonzott.

Még tûzõ napon kezdett a Toy Dolls, és (ezért is) ez volt az a nap, amikor jelentõsebb számú punk jött ki. Igaz, ezek már kevésbé a lejmolós fajta.
Homok volt mindenfelé. A bejáratnál homokvár-szobor kiskacsával a steampunk erõmûvön, a másik oldalán szirénkével, a színpadok elött meg csak úgy, mintegy tengerparti party.
Toy Dolls
PunkHomokvár
Nagyszínpad Beach
A wan2-ban egy német csoportoslás mutatta meg magát (Picturebooks), ekkor még élveztük ezt a helyszínt…
Picturebooks
Hülye svédek:
Need Weed
A Blues színpadon (ami régebben Pesti Est névre hallgatott) elég jó kis mûsor volt, iddogáláshoz, beszélgetéshez kiváló. Délután éppen Ef Zámbóék két hastáncossal kibõvülve.
Ef Zámbó
A nagyszínpad mögötti réten áll a már szokásos falmászós, leugrós torony. Nagyon nem rossz onnan levetõdni, csak ne kéne elötte 20 méternyi “falat” megmászni…
Toronyugrás
A svéd The Hives a Nagyszínpadon kötött ki idén. Helsinkiben a Green Day-yel csak elõzenekar voltak, itt rendes “saját” idõt kaptak. Mondjuk jó bulit is csaptak.
The Hives
The HivesThe Hives
Nem sokkal késöbb, a finn Children of Bodom (COB) a metálsátorban szabadította fel a gátlásokat. Nagyjából akkor a Blues színpadon a Frikin nevû formáció ír zenével kombinált punkos rockot nyomott ezerrel. Fellépés elött fogyasztottak, hogy a jó kocsmazenéhez megfelelõ hangulatba kerüljenek õk is :)
Könnyedén el tudnám képzelni õket itt a finneknél a Molly Malone’s írkocsmában egy vendégjátékra.
Children of BodomFirkin
Firkin
Nagyszínpadon a Madness, most egészen élveztem.
Madness
Madness
A magyar színpad Quimby nélkül nem létezhet. Itt voltak amúgy a legjobb fejek a stage-managerek és az inkalos srácok.
Quimby
Quimby
11-kor befejezõdnek a nagyszínpadok, a buli elvileg sátrakban folytatódna. Az egyetlen valamirevaló a wan2-A38 lenne (baszott nagy sátor, hasonlóan nagy nevekkel), csupán a szellõzést felejtették ki belõle. ;-(
A Bad Religion-re annyian jöttek, hogy a sátor környékén sem lehetett közlekedni (ráadásul itt van a Nagyszínpad backstage és a hátsó út közötti autóút is, külön csavart adva a tömegeléshez). Bent a sátorban levegõt venni reménytelen, 120%-os páratartalom… Pedig a Bad Religion nem lett volna rossz, de ezzel egész hétre elment a kedvünk ettõl a helyszíntõl ;-(
Bad Religion

Idekomment

A "pontcom" string feketelistás, ilyen linket, ímélcímet ne írj, mert úgyis elnyeli a fekete lyuk..

You must be logged in to post a comment.


AWSOM Powered