Archive for August, 2006

Tüzijáték….

Sunday, August 20th, 2006

Vizijáték
Az idei augusztus 20-i tüzijátékot elég gyorsan elfújta az orkán és jeges esõ: kezdés után pár perccel leszakadt az ég… Ilyet még nem láttam, a “dézsából öntenék” kifejezés nem hülyeség, annyi víz esett le hirtelen. A szél meg vitt mindent, sátrat, ernyõt, embert, cserepet, szemetet. Fákat csavart ki (pl. a Rosevelt-téri Spenótház sarkán gyökerestül), ágakat tört le. Négy halott (eddig), több száz sebesült. A tömeg pánikban próbált ide-oda rohangálni. Nesze neked ünnep… Én egy erkély alatt gyakorlatilag szárazon megúsztam, de nem mindenki volt ilyen szerencsés aznap :( A Híradó különkiadása hajnali fél egykor.

Borfalu

Thursday, August 17th, 2006

Tallini fa
Felvonulási téren Borfalu, neves és kevésbé ismert borokkal, borászokkal. Sikerült pár érdekesebb borba belekóstólni, például a Balatoni régióból Lesence-Estate Pinot Gris 2004 egy igen szép meglepetés volt. Kuriózumként említésre érdemes egy Ászár-Neszmély vidékrõl származó töppedt szõlõbõl készült Chardonnay a Korom borászattól, ami már-már Tokaji Furmint ízjegyekkel játszik.
Aztán találkoztunk egy rendõrautóval is a területen, és nicsak mi virít ott a kormányoszlopon? Egy borospohár :) Õket talán nem szondáztatják meg a sarkon…

Szigetvég

Wednesday, August 16th, 2006

Karkötõ
Game over… De lesz jövõre is!

Combino :)

Monday, August 14th, 2006

Villamos szerelés
Hazafelé menet (mi sem vagyunk már a régiek, hajdanán a “haza” a PestiEst melletti sátor volt…) tanúi voltunk a körúti villamos-felsõvezeték utómunkálatainak a Nyugatinál. BKV küzd erõsen a Combinó villamosaiért, csak sikerül nekik további oszlopok döntögetése nélkül :)

Punk

Monday, August 14th, 2006

Punk
Nagyszínpad elötti fodrász-szalon és a pókhálós punk.

Sziget

Monday, August 14th, 2006

Európa utca
Ma fiatalkorúakat legeltettem a Civil utcán. Egy EU-s sátornál nagyon ügyesen kirakták az Európa vaktérképet Izlandtól egészen Azerbajzsánig.


AWSOM Powered