Archive for May, 2006

Szájhigiénia

Tuesday, May 30th, 2006


Hát, kíváncsi vagyok, hogy ezt a fogkrémet mikor lehet majd otthon Magyarországon is kapni :-)
UPDATE: kiderült, hogy ez a kukident nem is fogkrém, hanem protkóragasztó…

FociVB Continued

Tuesday, May 30th, 2006


A résztvevo országok zászlai már lobognak a Városháza elötti téren.

FociVB

Tuesday, May 30th, 2006


Pár órás alvás után (immáron egyedül) továbbutaztam a németekhez, Dortmundba. Az itteni stadionban 6 meccset is játszanak a mindjárt kezdodo VB-n, teljesen be vannak már zsongva. A fenti kép ötvözi a két fo utcadíszt: Focilabda alakú köztéri padok és szárnyas orszarvúak mindenfélére kifestve (a la cowparade).

Lenin zsil…

Sunday, May 28th, 2006


Utolsó órák Oroszországban, hazafele megálltunk Vyborgban, megnéztük a szép kis váracskáját és aranyos kis óvárosát. A térkép alapján elindultunk a Krasznaja plóságy (Vörös tér) felé, de amikor odaértünk, kiderült, hogy azt már átnevezték :( Viszont Lenin még ott áll háborítatlanul, vigyázza a népet.

BirthdayParty-The End (Víz-Part)

Saturday, May 27th, 2006


A sziget csúcsánál álldogáló hajdani navigációs oszlopok tetején csak jeles események alkalmával ég a láng. A város születésnapja elég jelentosnek minosül, úgyhogy még egy szép kis tüzijátékkal is megtoldották.

BirthdayParty-Víz

Saturday, May 27th, 2006


A Néván egy “regattát” is rendeztek a születésnap alkalmával, küzdöttek is a csapatok rendesen a széllel és hullámokkal.

BirthdayParty-Part IV.

Saturday, May 27th, 2006


A felvonulás végén a megfáradt indiánok hazatérnek a szigetükre (ok voltak ugyanis a Vasziljeszkij sziget felvonuló-csoportja).

BirthdayParty-Part III.

Saturday, May 27th, 2006


Egy óriási labdát görgettek végig a Nyevszkij proszpekten, néha ügyesen a tömeg feje fölé dobva azt.

BirthdayParty-Part II.

Saturday, May 27th, 2006


Ez a kamion egy gozmozdonyt alakított. Eleinte szépen eregette a mufüstöt a mukéményébol, a szélirány azonban változott. A masiniszta fülke megtelt köddel, a bent lévok menekülore fogták :)

Szentpétervár-Születésnapi buli

Saturday, May 27th, 2006


A város éppen 303 éves, ezért aztán nagy felvonulást rendeztek (ok “karnevál”-nak hívták, de inkább a mi hajdani május 1-jéinket idézte). Valamit elárul a néplélekrol, hogy a keresztutcákat nem csak egyszeruen lezárták (rendorrel), de nagy teherautókkal el is torlaszolták, hogy véletlenül se tudjon senki keresztbe hajtani (következésképpen, ha ezek a bazi vasdarabok nem lennének itt, a faszagyerekek gond nélkül “átjönnének” a tömegen…)
Itt a blokádor kedves és engedékeny volt, a tömeg így “felfolyt” a jármuvekre is.


AWSOM Powered