U2 Helsinki

U2, Helsinki, Load-in
A nyár nagykoncertje a U2 két fellépése volt az Olimpiai-stadionban.
Amint végetért a Sziget, már repültem is vissza Helsinkibe. A koncertnapok péntek és szombat, de már egy héttel korábban elkezdték a munkálatokat. Szombaton az öltözõkkel és egyéb kiegészítõ helyiségekekkel indultak, vasárnap meg már az alapozás kezdõdött (a párszáz tonnás monstrumnak és a folyamatos kamionforgalomnak meg kellett ágyazni rendesen. A fél stadiont befedték alumínum járólapokkal….).
Én szerdán csatlakoztam a padlózókhoz, maradék területet mûanyag lapokkal fedtük be. Aztán csütörtökön betódult a technika is, mi a satelit fényeket rámoltuk fel. Ez hét “tornyot” jelent a stadion tetején, a színpad körül. Ezek közül csak kettõn nem volt spot, úgyhogy a jó nehéz lámpák mellé még öt Gladiátor spotot is fel kellett cígölni (a kisebbik fajtája 300 kiló körül van, de ez a nagyobbik, Gladiátor III volt…).
Mire leértem a színpadhoz, az már majdnem kész volt. Akkor aztán vót nágy meglepetés, mert a színpados srácok magyarok voltak :) Ugyanaz a cég, akikkel a tavalyi Szigeten a Világzenei színpadon beszélgettem. Gyorsan összedobtuk a színpad maradékát, miközben gyorstalpaló finn nyelvleckét tartottam a srácoknak.
Mindkét nap showcall-on is voltam, ami leginkább semmittevésbõl állt, aztán néha intenzív testmozgás a ládák körül, majd ismét semmi. Viszont faszán közelrõl láttuk az elõadást.
Ide majd egy rövidke galéria is kerül a képekbõl, csak még össze kell fércelni õket… Stay tuned!

Idekomment

A "pontcom" string feketelistás, ilyen linket, ímélcímet ne írj, mert úgyis elnyeli a fekete lyuk..

You must be logged in to post a comment.


AWSOM Powered