Hüly-e a Vikingline?

Az alábbi tallini kirándulást a VikingLine-nal ejtettük meg, mert ez a Silja/Tallink 40 eurós ajánlatával szemben 18 erzsibe fájt csupán (Ezzel a kuponnal, ha más is szeretne ócsóért arra járni, különben 33 juró).
Mivel jól éreztük magunkat, úgy gondoltuk, hogy menjünk vissza pár hét múlva, ezúttal autóval, így jól be tudunk majd vásárolni. 3 óra csak elég rá… Ezért aztán megnéztem az autopakettiket. Kiderült, hogy sajnos nem lehet leszállni autóval, ha csak egy naponbelüli oda-vissza útra (päiväristeily) megy az ember. ;-( Ez ugyan csúnya dolog, de nem ez a dolog pikantériája. Hanem, hogy felszállni viszont lehet! Az “FCPARK” csomaggal szépen beparkol az ember a hajóra, azt megcsónakoztatják oda-vissza Tallinig, majd kigurul ismét HKI-ben. És ez olcsóbb, mint leparkolni HKI-ben a kikötõben (ahol közismerten rabló árakon dolgoznak). A normális izzókat betiltják az idióta EU bürokratákok, mert így húdemennyi energiát megspórolunk (meg kamionnal hordjuk a pénzt a fénycsõgyártó lobbi zsebébe); de a darabonként mondjuk másféltonnás vasdarabokat inkább utaztatjuk, ahelyett, hogy rendesen le lehetne õket állítani a parton… Zöldpolitika, a faszom, az. (pardon)

3 Responses to “Hüly-e a Vikingline?”

  1. Sam. Joe Says:

    Na, hát ez az! Tök jó lesz, amikor 2012-ben már semmilyen hagyományos körtét nem lehet majd kapni. Persze a neon, keveset fogyaszt, meg szuper, meg minden, csak attól iszonyú hamar tönkremegy, hogy a spájzban naponta háromszor felkapcsolod 40 másodpercre. Arról nem is beszélve, hogy nálunk a lakásban az összes armatúrát cserélni kell majd olyanra, ami alá befér a neon. Csak a LED-ben bízom.

  2. CsTom Says:

    LED-es hangulatvilágítás a spájzban, LOL! ;)
    Sajnos még nem láttam olyan LED-es lámpát, ami helyettesíteni tudta volna az izzólámpát. Ugyanaz a baja, mint a halogénnek (amit amúgy erõsen komálok): nem szórt fényt ad, hanem spot. Ezen felül meg túl hideg (kékes) fénye van. Bár színpadon használják a többszínû LED-es fényszórókat, aminek bármilyen színe lehet, azért te nem fogsz RGB lámpát vásárolni, hogy ne verd le a sárgabarackbefõttet ;(

  3. Képek csak úgy… » Blog Archive » És mégis izzik! Says:

    [...] A minap csak úgy futólag hõzöngtem egy kicsit az energiatakarékos baromkodáson. Merthogy én rühellem a fénycsöveket — nem csak a színük, hanem fõleg a vibrálásuk miatt –, és ezek az új “izzók” bizony csak feltekert fénycsövek. Már az EU-n kívülre költözést fontolgattam, amikor megtaláltam az Osram “fából vaskarikát” megoldását. Halogén izzó egy rendes menetes búrába forrasztva. Tadaam! Megmenekültem :) És ilyenbõl van normál “gyertya izzó” is (a vékonyabb menettel), így az esetlegesen meglévõ keskeny lámpabúrákat se kell lecserélni. Igaz, hogy dupla annyiba kerül, mint a hagyományos izzó, de nem tízszer annyiba, mint a fénycsöves-lobby izzó. [...]

Idekomment

A "pontcom" string feketelistás, ilyen linket, ímélcímet ne írj, mert úgyis elnyeli a fekete lyuk..

You must be logged in to post a comment.


AWSOM Powered