Tallin változik

Tallin Rotermann negyed
Tallinban voltunk szombaton. Elég régen tehettünk ilyet, mert teljesen rácsodálkoztam a városkára. A kikötõ és a városközpont között egy lerobbant ipari negyed volt, emlékeim szerint még legutóbb is. (Tarkovszkij itt forgatta a Stalker igen nagyon romos képeit ’79-ben, most van itt egy Stalker utca :) ) Mostanra azonban a Rottermann negyed egészen kipofásodott. Ahelyett, hogy az egészet ledózeroltak volna (voltak ilyen tervek is), csak egy kicsit kigyomlálták; a maradékot felújították és új épületekkel frissítették fel. Kis zegzugos boltos, kávézós, piacos(!), sétálós negyeddé vált.
Tallin ortodox katedrális
Az ortodox katedrális körül rajzottak a friss párocskák és a száz méter hosszú limuzinok. Kihasználják a talán utolsó napos hétvégét :)
Tallin új tér
Nem a Rottermann negyed volt az egyetlen, amire rácsodálkoztunk. Itt egy koszlott parkoló volt legutóbb, körülötte kaotikus közlekedési renddel. A parkolót levitték a föld alá, néhány óváros-falat kibányásztak a beton alól, valamint csináltak egy ötletesen érdekes lejáratot az aluljáróba, ami feldobja az egész teret. Autók természetesen kitiltva.
Tallin zenészek
A fõtérre éppen csak a rend kedvéért néztünk be, amikoris az egyik mellékutcában rázendített egy katonazenekar. Aztán be is masíroztak a térre, kicsit parádéztak, majd leültek koncertezni. Valami norvég (nemkatona) zenekar volt ezen a hétvégén Tallin vendége.
Ahhoz képest, hogy csak alig valamivel több, mint 3 szabad óránk volt a városban, egy csomó dolog hullott váratlanul az ölünkbe.

Idekomment

A "pontcom" string feketelistás, ilyen linket, ímélcímet ne írj, mert úgyis elnyeli a fekete lyuk..

You must be logged in to post a comment.


AWSOM Powered