The Valkyrians @ Alppipuisto

The Valkyrians @ Alppipuisto, Helsinki
Véletlenül kiderült, hogy péntek-szombaton Kallio sarkán, a vidámpark (Linnanmäki) mögött egy eldugott kis parkban — Alppipuisto — egy eldugott kis ingyen-fesztiválocskát rendeznek.
El is ballagtam megnézni, milyen egy ilyen. A vasúti sínek és a vidámpark közé ékelõdve terül el ez a park, még valami víz is folydogál benne. Közel s távol semmi más: tényleg egy jó kis helyszín. Az ételrõl/italról összesen három sátor gondoskodik, de elég is, hiszen sokan eleve piknik felszereléssel jöttek (kaja/pia/pokróc). Alkoholt nem árulnak, hiszen ez csak egy park, de persze senki nem jött üres kézzel :) (bár nem tudom mennyire legális közterületen inni a finneknél, láthatóan se azt a néhány biztonsági embert, se a néha felbukkanó rendõröket nem zavarta a sörösdobozok látványa). A brazil (illetve bolgár) gépsor meg nagyon hatékonyan takarítja a fémhulladékot. Az egyik kiscsávó még a szemetet is összeszedte, amin erõsen el is csodálkoztam, de ez legalább tetszett (a viszonylag rámenõs üditõsdoboz-gyüjtögetést ellensúlyozzák azzal, hogy nem nekem kell elvergõdnöm a konténerig a maradék szeméttel).

Két zenekart hallottam szombat este. Az elsõre azt hittem, hogy csak a hangmérnökök próbálják belõni a cuccot mindenféle mérõjelekkel, de aztán a tapsból kiderült, hogy az már az elsõ száma volt a Siinai együttesnek ;-) Különben itt meg lehet hallgatni a(z elsõ?) lemezük elsõ két számát, amelynek Olympic Games a címe. Kellemes kis ambient zene, szobában jól szól, de így színpadon furcsa volt. Mondjuk a Sziget Cöxpón sátrába tudnám elképzelni inkább.
Utánuk a The Valkyrians következett, õk valami ska-t játszanak enyhe reggae beütéssel (bár ez elvileg így hülyeség, mert a reggae a ska-ból ered, de mindegy). Ráadásul angolul énekelnek, ami pozitívum. Kellemes kis pattogós zene, vonatoztak is a kedves nézõk, meg mittomén. Jó vót na.

Alppipuiston Kansanjuhla '11

Idekomment

A "pontcom" string feketelistás, ilyen linket, ímélcímet ne írj, mert úgyis elnyeli a fekete lyuk..

You must be logged in to post a comment.


AWSOM Powered