Finnország hoki világbajnok!

Finnország világbajnok!
A 2011-es hoki világbajnokságot Finnország nyerte, ráadásul a hõn szeretett svédeket verték meg sok-semmire (számokban kifejezve 1-6-ra). Azért a döntõt természetesen nem otthon az internetes közvetítésen követtem, hanem leruccantunk a sarki korcsmába benszülöttekkel nézni. Az elsõ gólt a svédek lõtték. Igazából az elsõ harmad alapján — ami 0-0-val végzõdött — a svédek tûntek egy hajszállal jobbnak. Ugyan támadtak a finnek rendesen, a svéd védelem betonból volt, a támadásaik viszont veszélyesebbek. A finnek nem nagyon (vagy nagyon nem) tudták kihasználni az emberelõnyeiket, pedig volt belõle pár. (Szerencsére a svédek is bénáztak a finn kétpecesekkel) Aztán a harmadikat csak sikerült kihasználni, ettõl lett a második harmad vége 1-1. A néphagyomány szerint a svéd elsõ gól jót jelent, mert amikor a finnek kezdték a gólgyártást, akkor mindig vesztettek. A néphagyomány nem hazudik, ezúttal a finnek hatot pakoltak be a svédek hálójába! Igazából 1-3-nál volt a fordulópont. Addig még hajtottak a svédek. Az egyik svéd kapus kiváló volt, a végén meg is kapta a legjobb kapus díját — bár ennek nem tudott felhõtlenül örülni. Érzésem szerint a 4. és az ötödik gól között nem telt el fél perc (57. és 58. perc), aztán a hatodik is betalált az utolsó percekben. Itt a meccs hivatalos eredménye.
A finnek teljesen magukon kívül voltak, szólt az Ihana Leijonat Ihanaa! (~”Faszák vagytok Oroszlánok!” — utalva a finn címerre) ezerrel.
Kíváncsi leszek a jövõ hét munkarendjére ;-)

UPDATE:
Svédország új meze a cumi hegyekben [eredetileg három korona]: {közben törölték a képet ;( }
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/231182_1992487502043_1539084944_2152668_1836259_n.jpg

UPDATE2:
Helsinki vasárnap éjjel (rögtön a meccs után): { valahol a videó közepén egy részeg finn a farkát lóbálta az autók között, ezért a videót törölték… }
“http://www.youtube.com/v/YA7ymzazBcU”

Hétfõn négykor érkezik haza a csapat, délután hattól a belvárosban indul a hivatalos ereszdelahajam.

Idekomment

A "pontcom" string feketelistás, ilyen linket, ímélcímet ne írj, mert úgyis elnyeli a fekete lyuk..

You must be logged in to post a comment.


AWSOM Powered