Taste of Chaos (Disturbed, Papa Roach)

Papa Roach, Hartwall Areena, Helsinki
Papa Roach. Klikkre nagyul.

A Taste of Chaos megkezdte európai útját, ilyenek vannak a minifesztiválon, hogy:
Halestorm 18:40 – 19:10
Buckcherry 19:25 – 20:00
Papa Roach 20:20 – 21:15
Disturbed 21:45 – 22:50

Az elsõ együttest csak éppen elcsíptem, a második olyan üldögélve elbírható rockos dolog volt. Ekkor a nézõtér még foghíjasnak sem volt nevezhetõ, egész szektorok tátongtak üresen. Aztán a Papa Roach elött leballagtam a küzdõtérre, kényelmesen elõresétáltam a laza “tömegben”. Pár perccel késõbb rákezdtek jó lendületesen, de sok átrendezõdést nemigen láttam magam körül. Papa Roach közben beszólt az ülõhelyeseknek. Mérsékelt eredményt ért csak el a “Emeljétek fel a seggeteket, ez egy kibaszott rock buli!” mondással. Pár szám után megfordultam, hogy akkor indulok vissza leülni (na nem mintha nem lett volna jó a zene, csak tartalékolni kellett az energiát éjjelre), ekkor vettem észre, hogy már gyakorlatilag egész Helsinki betömörült mögém. A finnek tudják mikor érdemes érkezni. ;)

Disturbed, Hartwall Areena, Helsinki
Disturbed. Klikkre nagyul.

Az est fõzenekara a Disturbed volt. Amikor elõször hallottam õket valamelyik fesztiválon, sokkal keményebbnek tûntek (vagy csak kezdek hozzászokni?). Még egy Genesis számot is (Land of Confusion) beraktak “lazításnak”, és asszem ezt énekelték a legtöbben körülöttem.
…és a finnek pogóztak! Biztonságiak nélkül! Ilyet itt még nem láttam. Egy-két fesztiválon már megpróbált kialakulni egy-egy “pit”, de a szekuritty mindig ott termett, és bár nem csináltak semmit azon kívül, hogy ott álldogáltak, kinek van kedve pogózni így?
Nade itt! ;) Érdekes volt a közönség reakciója a pogózó “fiatalokra”. Volt olyan hülye is, aki rosszallóan nézett, megpróbált fixen megállni és vállra gyúrva feltartani a felé szálló egyedeket (természetesen nem sikerült neki, feldõlt…), de olyan is, aki egy idõ után megrándította a vállát, és beállt õ is pogózni :-)
Jó kis mûsort hozott össze ez az energiaitalos cég.

Szóval itt kezdik a turnét, ezért aztán fogalmuk sem volt a roadieknak, mi hova megy, hogy jönnek egymás után a cuccok, meg ilyesmi. Összesen négy kamion van, de órákig tetriszeztek, mire kiderült, hogyan is kéne ezeket megtölteni tartalommal. Mi közben a videófallal játszottunk, ahol a videós gyerekeknek fingjuk sem volt arról, hogy mekkora is a fal, milyen sorrendben jönnek le a panelek — aztán a lámpák is “rossz helyen” voltak a további leengedéshez — szóval itt is volt mit küzdeni… ;-(
Nekem még hagyján, de többen már második napja voltak egyhuzamban ébren (még elõzõ nap kezdték a Bullet for my Valentine koncerten a másik jégcsarnokban, onnan egyenesen ide jöttek), szóval igencsak tele volt a tökük a totojázással.
De a koncert jó volt, még ha kicsit hosszabb is volt a kirámolás a végén. ;)

Még több kép:

Idekomment

A "pontcom" string feketelistás, ilyen linket, ímélcímet ne írj, mert úgyis elnyeli a fekete lyuk..

You must be logged in to post a comment.


AWSOM Powered