Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne, Helsinki, Hartwall Areena
Bár nyáron már járt erre Ozzy Osbourne — a Ruisrock kezdõnapján — , most egy saját koncerttel is “meglepte” Helsinki lakosságát. Egy jó félháznyi közönség elött adta elõ szerintem dettó tök ugyanazt a mûsort, mint pár hónapja Turkuban. A színpad legalábbis ugyanaz volt.
A számokra nem emlékeztem, de hát erre tartjuk a setlist.fm-et: Turku és Helsinki. A mûsor eleje teljesen ugyanaz, de késöbb került bele még két saját és két Black Sabbath szám is. Itt is volt (nagyon) hosszú gitár és dobszóló (bár szeretem ezt a dobost), azt a setlist-es gyerekek kihagyták a Hartwall koncertlistájából.
A hangosítás megdöbbentõen erõs volt (de ez egyáltalán nem baj!), nem is emlékszem mikor voltam itt az Arénában olyan koncerten, hogy szám közben nem lehetett beszélgetni. Na, itt nem lehetett, kissé még csöngött is a fülem mikor kimentem.
A hangon kívül gyakorlatilag a fesztiválfelszerelést hozták, így majdhogynem üres volt a színpad. Koncert után asszem kábé egy bõ óra kellett csak az egész elcsomagolására. Nevezhetjük pályarekordnak, asszem.
Ozzy Osbourne, Helsinki, Hartwall Areena
Nyáron egy vállra vehetõ habágyuval szekálta a közönség elsõ sorait Ozzy, de akkor láthatóan nehezére esett felemelni (az amúgy nem nehéz) szerkezetet. Na, ezt mostanra lecserélték egy sokkal kisebb habpisztolyra, ezt már elbírja a gyengülõ szervezete. Csere után elsõ alkalommal még nem értették, miért nem felhõtlenül boldog a közönség a habozás során; aztán rájöttek arra az alavetõ fizikai tételre, hogy ha a tartályban ugyanolyan a nyomás, de a pisztoly átmérõje jóval kisebb, akkor bizony nagyot üt a habsugár… Itt nálunk már csökkentett nyomással hûtötte a nagyérdemût :-)

Idekomment

A "pontcom" string feketelistás, ilyen linket, ímélcímet ne írj, mert úgyis elnyeli a fekete lyuk..

You must be logged in to post a comment.


AWSOM Powered