Provinssi Rock

Provinssi Rock
Idei (elsõ?) fesztiválom a Seinäjokiban rendezett Provinssi Rock. Ezúttal a Nagyszínpadon ténykedtem csütörtöktõl vasárnapig. Volt egy halom híres (pl. Placebo, Children Of Bodom), egy pár jó (pl. Von Hertzen Brothers), és néhány idióta (pl. Manowar) résztvevõ. Alvás nem sok volt, meló kicsit több, de buli is akadt azért.
Ez a legnagyobb finn fesztivál, a turkui (ahol tavaly tettem tiszteletemet) csak második. Bár Pori is ott topog a dobogónál, csak annak más a stílusa.
A finnek biztonsági játékosok, ahogy a fenti, “hangtoronyból” készült képen látszik, elég rendesen beszórták tömegráccsal a Nagyszínpad elõterét. Jóformán egy labirintuson kellett átvergõdnie annak, aki az elsõ sorra hajtott. De legalább biztosan nem nyomta agyon a “tömegnyomás”.
Tömeguszony tilos
A tömeg csak földszintes lehet, egymás nyakába ülni, neadjisten a tömegre felfeküdni tilos. És ezt a számtalan sárga mellényes erélyesen be is tartatta (a finn törvények szerint minden száz látogatóra kell egy biztonsági ember)

Provinssi sauna
A szervezõknek arra is volt gondjuk, hogy építettek egy szaunát farostlemezbõl (persze a közönségtõl, sõt a csókosoktól is elzárt “szervíz területen”). Naggyon jól jött egy fárasztó nap után. Persze õk már három-négy hete építik a fesztivált, és a végén még 5-6 napig tart majd a bontás, kell egy kis lazítás.

Idekomment

A "pontcom" string feketelistás, ilyen linket, ímélcímet ne írj, mert úgyis elnyeli a fekete lyuk..

You must be logged in to post a comment.


AWSOM Powered