Pohja

Pohja
Nyárbúcsuztató “túránkat” Pohja és Fiskars közelében ejtettük meg. Szép kis tóparti, szaunás mökkit találtak nekünk Krisztáék. A kép azt a ritka pillanatot örökíti meg, amikor éppen úgy tettünk, mintha kirándulnánk. Az idõ többi részében ettünk és fõztünk. Igazi túlélõtúra volt, gyomorkapacitásunk határait feszegettük erõsen :)
Adalék: Kriszta képei az eseményrõl.

2 Responses to “Pohja”

  1. soskati Says:

    A zannya, volt lasagne? Es az itallap?- arrol szot sem ejtettel, pedig… Kihasznaltatok a szaunat, meg volt utana lubic a toban?

  2. admin Says:

    Akkor szépen sorjában :)
    Igen volt lazannya, de csak mint idõtöltés. Az igazi menü puliszkával kezdõdött. (Közben persze került a sör mellé pálinka is. Majd mégegy. Majd mégegy. Hát hiába, készültünk :) )
    Másnap a bõséges összevissza reggeli után következett a “túra”, majd hazamentünk almát hámozni – ti. Balázs hozott egy nagy halom (vagy 10-15 kiló) almát. Ez eltartott pár órát, ezzel párhuzamosan beizzott a barbecue, ahol egymás után készültek a finomabbnál finomabb…. makkarák.
    Ismét párhuzamos idõsíkban elkészült az alma elejébõl egy pite, a többi meg lereszelõdött addig. A reszelt alma egy részébõl valami pite-jellegû, ám levelestésztás finomság készült. És ezeket _mind_ meg is ettük – természetesen. Került bor is az asztalra, András hozott egy szlovén (elég felejthetõ) bort, amit aztán leöblítettünk egy nagyon jó francia borocskával. És ez még csak a szombat. Raktáron volt még legalább két heti élelem vasárnapra…
    Vasárnapot esõvel indítottuk, szóval nem zavarta a fõzõcskét holmi kirándulás. A lányok rájöttek, hogy a maradék almából csinálnak almás beiglit (rétestésztából), mi fiúk meg hozzáadtunk tört-mogyorót meg mazsolát. Két hatalmas tepsi lett belõle.
    És amikor már nem fért belénk több, na, akkor áltunk neki lecsót fõzni a nagy fazékban 4-5 kiló paprika, hasonló mennyiségû paradicsom, két-három szál (pár?) kolbász felhasználásával… És még az is belénk fért. A fele legalábbis. [A másik fele kedden emésztõdött fel nálunk az EF vetítésen]
    Nahát, ennyit a kulináris élvezetekrõl. De tényleg voltunk a szabadban is sportolni :)

Idekomment

A "pontcom" string feketelistás, ilyen linket, ímélcímet ne írj, mert úgyis elnyeli a fekete lyuk..

You must be logged in to post a comment.


AWSOM Powered