Átstart

Átstart
A hétvégén (mint az elõzõ bejegyzésbõl kiderült), villámlátogatásra ideiglenesen hazánkban állomásoztunk.
Nem ment zökkenõmentesen azonban a megérkezés. A repülõút azzal kezdõdött, hogy kicsit késve szállítottak be a gépbe. Mikor mindenki elhelyezkedett, a kapitány elnézést kért, megjelölve az okot: nem találták a gépet ezen az “irdatlan nagy” HKI reptéren: valaki rossz helyre parkolta ;) Eseménytelen repülés után néhány utolsó zötyögõs forduló után ereszkedünk Ferihegy betonja felé, már épp az utolsót egyenlíteném (“fülkidugítás” – tudományosul megnevezve), karnyújtásnyira a kifutó, amikor a hajtómûvek felbõgnek, a gép orra az égnek, és mi rálépünk az “újra dobhat” kockára…
Megvolt életem elsõ átstartolása. Jó, hát nem egy touchdown, még levegõben voltunk, de talán azért jobb így :)
(Arról most feledkezzünk el, hogy vajon a jobb oldali kifutón történõ átstartolás után miért balra kellett fordulnunk — keresztezve a másik kifutó légterét –, miközben a baloldali kifutó végén két gép is ott álldogált felszállásra készen?)
Valami lokális zivatart látott a meteomókus a radaron, ezért átmenetileg lezárták a repteret. Így hát elmentünk megnézni Gödöllõt, majd 20 perccel késöbb gond nélkül landoltunk a “kissé” nedves reptéren. (Késöbb a városban teljesen száraz aszfaltot találtunk — igencsak helyi vízömlés volt ott Vecsésen…)

2 Responses to “Átstart”

  1. Sam. Joe Says:

    Elképzeltem!
    “- Te !
    - Na, mi van ?
    - Te, hova a rákba tetted azt a B-737-est?
    - Hová, bammeg! Betoltam a hangárba, hogy megsicmoféderezzék rajta a térkiegyenlítő homálytizedelőt!
    - Te elmebeteg! Oda a nagy Airust kellett volna tenni!
    - Nem mondod!
    - De mondom!
    - Húbazdmeg!
    - Na, hozzad gyorsan!”

    Óriási! 8-)

  2. CsTom Says:

    Tény és való, hogy az üveghegyen, hangárokon és a Cargoterminálon is túlra ment velünk a busz. Szerintem “elfelejtették” átvontatni valami utasterminálos állóhelyre ;-)

Idekomment

A "pontcom" string feketelistás, ilyen linket, ímélcímet ne írj, mert úgyis elnyeli a fekete lyuk..

You must be logged in to post a comment.


AWSOM Powered