Elsõ helikopterezés

Helikopter
És végre, ez is megtörtént: utaztam helikopteren ;)
Helsinki és Tallin között van egy menetrendszerinti helikopter járat, ezzel sikerült 20 perc alatt megtenni a hajóval 1.5-3.5 órás távot. 400 méteren 285-tel repesztettünk. Érdekes érzés volt, amikor el kezdett emelkedni (ablak mellett ültem természetesen) és a talaj egyre messzebb került. Valahogy “vidámparkosabb” érzés, mint egy repülõ indulása, mert ez ugye helyben emel fel magasra, ráadásul az ablak is szép nagy.

2 Responses to “Elsõ helikopterezés”

  1. Sam. Joe Says:

    Oh és nem is akármilyen madárkával repültél! Ez egy Augusta Westland AW139! A legmagasabb “cirkálósebessége” 300 km/h körül van. Szép. Nekem eddig még “csak” Bell Ranger meg Eurocopter Ecureuil jutott. Igaz az utóbbiban elől ültem a pilótalány mellett. Hátul meg a spanyol kollégák szídták az anyám hétszentségit. De hát a kommunikációs készség azért van, hogy használják, ugyebár… Szóval én megkérdeztem, hogy szabad-e és az volt. Amikor meg leszálltunk, akkor kedvesen megkérdeztem a kollégáktól spanyolul – a teljes nyelvtudásom kiaknázásával -, hogy jól érzik-e magukat és az ő mamájukat.

  2. CsTom Says:

    Itt két pilótabácsi volt, az egyik tudott repülni, a másik meg leszállni :-D (vagy legalábbis ez volt a munkamegosztás). A Copterline tele van Eurocopterekkel, de azokat inkább chartergépeknek használják, nem menetrendszerûen.
    Amúgy idén indult újra a HEL-TAL (pontosabban EFHE-EECL) járat, miután vagy három éve lezuhant ezen az útvonalon egy Sikorsky S-76C…

Idekomment

A "pontcom" string feketelistás, ilyen linket, ímélcímet ne írj, mert úgyis elnyeli a fekete lyuk..

You must be logged in to post a comment.


AWSOM Powered