Lenny Kravitz (updated)

Ezúttal a berakodásban (is) résztvettem, korán kezdõdik így a nap, fél hétkor. Mondjuk az elsõ fél óra csak kávézással telik, de lévén, hogy a cucc (a személyzettel együtt) olyan f5 körül érkezett ide az elõzõ show összerámolása után, nem csoda, hogy inkább alszanak még pár percet.
A “nyers alapanyag” már készen, ennyit biztosít a csarnok:

Színpad építés

Aztán hét környékén leereszekdik a nagy keret, amit lehet, erre függeszenek. Amit nem (például a hangfalakat), az megy a tetõgerendákra közvetlenül.
Színpad építés

Itt a “láncosmotorok” már nagyjából a helyükön. Fél 9 környéke. Középen a két “gyerekülés” is látható a lámpás keretben. Két “szerencsés” csóka három-három és fél órát ül majd fent a magasban, egy-egy spotlámpával a kezükben lövik majd Lenny Kravitz tarkóját.
Színpad építés

Elsõ lámpák már a magasban, a hangfalak is kezdenek formálódni. Háromnegyed 11.
Színpad építés

Már fél egyet írunk. Bár a színpad hátsó része még mindig nincs kész, elöl már a hangszerek a helyükön, mikrofonok száguldoznak jobbra-balra. Ugyanekkor kicsit távolabbról látszik, hogy a hangfalak is készen (a levegõben is meg a földön is) és az oldalsó spotok is elindultak felfelé.
Színpad építésSzínpad építés

Fél kettõ, nagyjából kész a színpad, a füstgépek már “töltik” a teret. A jobboldali hangfalakat visszaeresztették kicsit hibátkeresni, de alapvetõen ennyi. A tömeg-rács is a helyére került már. Kezdik a hangszereket próbálgatni, hangrendszert állítgatni. Este visszanézek majd, mire jutottak :)
Színpad építés

És eljõ az estve, így néz ki a felépült színpad tömeggel. Azér’ az nem semmi, hogy amíg be nem húzták a függönyt az emeleti ajtókon, besütött a Nap az arénába. Szegény nézõk nem gyõztek napszemüveget keresni. Este 9-kor, simán.

Lenny Kravitz színpadkép

Maga a koncert “kicsit” késett, az emberek már elkezdtek vissza szállingózni a vendéglátóipari egységekbe, mert a “mûvészúr” nem nagyon akaródzott kijönni a színpadra… Azért, amikor végre elkezdõdött a cucc, a hangulat jó lett elég gyorsan. A zene jó volt, a zenészek profik, a feka dobosnak meg olyan mozgása volt, hogy ihaj.
Lenny Kravitz színpadkép
A késés persze azt is jelentette, hogy fél egykor tudtuk csak elkezdeni színpad szétszedését. Ez azért is jó, mert másnap (aznap) jött Celine Dione 20 kamionnal. Mi befejeztük reggel 3-ra, a következõ berámolás fél 6-kor kezdõdik. Volt néhány srác, aki mindkettõben részt vesz, haza se mentek. Celine színpada persze az aréna közepén lesz, úgyhogy addig ezt a “nyers” színpadot le, azt meg fel kell húznia az aréna embereinek. Két órájuk van rá. Hja kérem, nagyüzem…

One Response to “Lenny Kravitz (updated)

  1. CsTom Says:

    Hehe, aki nem jött volna még rá, mindez a HELSINKI koncerten történt, nem a BUDAPESTIn ;-)

Idekomment

A "pontcom" string feketelistás, ilyen linket, ímélcímet ne írj, mert úgyis elnyeli a fekete lyuk..

You must be logged in to post a comment.


AWSOM Powered