Cathay Pacific First Class


Ázsiában azért tudnak valamit a kényelemrõl. Épp most olvastam, hogy a Singapore Airlines az új A380-asán bevezetett egy “mégelsõbb” osztályt, akiknek már a First Class sem elég jó, azoknak egész kabinokat kínálnak — akár franciaággyal. Én még még First Class kabinban sem voltam, nem hogy utaztam volna ilyenen. Eddig :)
Bangkokban, miután kinyújtóztattam magamat és bejártam ennek a gigászi reptérnek csak egy szegletét (az is félórába telt), a lounge felé vettem az irányt. Adom a beszállókártyát a kislánynak, õ nézegeti, pötyög a számítógépen, majd széttépi! Na, most ilyenkor mi van? Közben élénk thai telefonbeszélgetésbe bonyolódik, melynek a végén kijön egy beszállókártya a gépébõl.
“Elnézést uram a várakozásért, ápgédeltük az elsõ osztályra. Fáradjon beljebb.” — nyújtja az új beszállókártyát, és invitál be a váróba indulásig. :-o
A kilenc “szeparéból” így az egyik az enyém lett, ki tudja miért, nem kötekedtem tovább. :-)
A képek meg a videó nagyjából megmutatják mekkora helyrõl is van szó: talán 6 turistára jut annyi hely hátul, mint itt egy “ülés”-re. Akkora TV, mint otthon. Kár, hogy nem volt idõ megnézni egy filmet se, de a fülhallgató az fõnyeremény volt, EZ tényleg noise-canceling, egyáltalán nem hallottam a repülõzajt.


Külön ülés szemben, ha netán valakivel beszélgetnék útközben. Erre különben nem nagyon volt esély, mert amint elértük az utazómagasságot, elkezdték hordani a négyfogásos kaját (ezüst étkészlettel), és már igencsak lefelé szálltunk, mire lepucolták a végét. Ja, az asztal asztalméretû, nem egy kis mûanyag kihajtható bigyula. Az ülés akkora volt, hogy törökülésben sem értem ki a széléig… A repülõs klotyókat gondolom nem kell bemutatni, általában megfordulni is nehéz bennük. Itt egy egész fürdõszoba volt (na jó, zuhany nem) ablakokkal, porcelánnal.
Azért egy mondat a Business Classról is, mert nem álltam meg és “hátra” mentem megnézni az eredeti helyemet. Általában a Business is csak ülés, talán kicsit szélesebb, talán kicsit laposabb, de ülés. A Cathay Business Class azonban más. Halszálka-szerûen kis kabinocskák sorakoznak egymás mellett: ezekbe lehet “befeküdni” — már elég közel van az Ötödik Elem alvókapszulájáihoz, csak itt a fölötted lévõ légtér a tied, nem egy másik kapszula :-)

2 Responses to “Cathay Pacific First Class

  1. Sam. Joe Says:

    Lucky bastard! 8-)

  2. CsTom Says:

    Az biza ;) Sajnos valószínûleg nem látok ilyet belülrõl mostanában.


    Bocs a lassú megjelenésért, úgy látszik a “.com” hozzáadása a spamfilterhez egy kicsit többet szûr, mint kéne. :-D Bár lehet, hogy nem, végülis te voltál az egyetlen false-positive. Ha nem lesz gyanús a visszalink a Vízlépcsõn, még most is a trash alján ücsörög a kommented

Idekomment

A "pontcom" string feketelistás, ilyen linket, ímélcímet ne írj, mert úgyis elnyeli a fekete lyuk..

You must be logged in to post a comment.


AWSOM Powered