Gasztro-tipp: Surströmming avagy Hapansilakka

Surströmming
Hazacipeltünk Finnországból egy kis svéd “ínyencséget”. A Surströmming egy rohadt hal fajta, még a konzerv is fel volt púpozódva (emiatt több légitársaság be is tiltotta a szállítását). Csak pont annyi só van a vizében, hogy a hús még ne kezdjen el rohadni. De hát van ott más rohadnivaló, így rendkívül igényes csatornabûz árasztotta el a környéket a felnyitási procedúra során (csak kültéren fogyasztható). Két és fél ember volt képes enni ebbõl a csodából, itt alant Rudi öblíti le a kenyeret vodkával (a halat nem lehetett leöblíteni, az bizony sokáig velünk maradt). Azért a finnek se semmik a kenyérbe sütött rohadt halukkal, de a svédek ezzel a visznek mindent. Önként készítik és eszik… Ki érti ezt?
Rudi és a vodka

3 Responses to “Gasztro-tipp: Surströmming avagy Hapansilakka”

  1. Én Says:

    de, hogy még a google keresésben is ez jöjjön fel elsónek, ez már összeesküvés…
    én

  2. admin Says:

    Egy jó videó az élményrõl:
    http://www.youtube.com/watch?v=vcnfEVqNdoA

  3. Én Says:

    today is the DAY

Idekomment

A "pontcom" string feketelistás, ilyen linket, ímélcímet ne írj, mert úgyis elnyeli a fekete lyuk..

You must be logged in to post a comment.


AWSOM Powered