Foo Fighters @ Kalasatama

Foo Fighers @ Kalasatama, Helsinki

Juhannus után rögtön munkába álltunk, és feldobtunk egy-két lámpát a vasárnapi Foo Fighters koncertre. Ugyanott volt az esemény (és a színpad is ugyanaz volt), mint ahol tavaly a Green Day pörgött: a kelet helsinki Kalasatama (a hajdani halászkikötõ) prérijén.

Michael Monroe, warming up before Foo Fighers @ Kalasatama, HelsinkiEgész kis minifesztivált hoztak össze. Két finn elõzenekar is volt. Az elsõrõl, a Von Hertzen Brothers-rõl lekéstünk (de õket már úgyis láttam elégszer idén), a második viszont Michael Monroe volt, elõször színpadon az új svéd gitárosával Dregen-nel (Az elõzõ hétvégén a Provinssi Rock-on volt az utolsó fellépése a réginek, Ginger-nek). Szokás szerint nagy lendülettel játszottak — és a közönség is vevõ volt rájuk –, Michael alig gyõzte pörgetni a mikrofont azon a nagy színpadon.
Aztán átállás után a Foo Fighters-szel együtt turnézó skót együttes, a Biffy Clyro indult neki, de, hát, õk elég lehangolóak voltak…

De végül — egy csöppnyi várakozás után — a Foo Fighers is a deszkákra lépett, és az elsõ órában (annyit láttam) szerencsére elhangzott néhány általam is jól ismert szám ;) (a teljes setlist itt található).
A közönség szerette a zenét, állítólag vagy 28 ezren tolongtak a színpad elött. Volt egy jó hosszú kifutó is, így “mindenkihez” egészen közel tudott énekelni Dave Grohl.
A színpad mögül már kicsit unalmas volt a dolog (a látvány csak szembõl érdekes, hátulról nem látszik), de aztán elhallgatott az utolsó szám is, az Everlong, és megint mi következtünk: kábé két óra alatt szétszedtünk, amit elõzõ nap fél napig építgettünk.

Idekomment

A "pontcom" string feketelistás, ilyen linket, ímélcímet ne írj, mert úgyis elnyeli a fekete lyuk..

You must be logged in to post a comment.


AWSOM Powered