Enrique Iglesias @ Hartwall

Enrique Iglesias @ Hartwall Areena, Helsinki

Enrique Iglesias egy fergeteges show-t csinált az Arénában.
Elõzõ nap Turkuban is volt egy koncert, de még így is teltházas lett a helsinki Hartwall Aréna.
Eredetileg rendes küzdõtér volt tervezve, de a mûvészúr az utolsó utáni pillanatban közölte, hogy székeket kíván a színpad elé is. Lerakták hát a székeket, a bejáratnál külön hosszú sorok alakultak ki a földszinti jegyek tulajdonosaival, ahol az eredetileg állóhelyes jegyekre ráírták a sor/szék számot.
Aztán elkezdõdött a mûsor, Anna Abreu melegítette be a közönséget. Örültek a finnek minden számnak, az utolsó dalnál végül elõreszaladt majd’ mindenki a kifutó mellé. Aki maradt a helyén, azok közül sokan meg a székre álltak. Ezt a biztonságiak nem tolerálták, mindenkit parancsolgattak le a földre, illetve próbálták visszaszorítani az elõretolakodókat. És ez még csak az elõzenekar volt. ;-)

A szünet egy kicsit elnyúlt, már-már kezdte unni magát a közönség (a szokásos Michael Jackson szünetzenék mentek, Billie Jane és hasonlók), amikor a F.O.H. -ban (a színpaddal szembeni vezérlõpultoknál) a két fényesítõ srác elkezdte mozgatni a közönséget. Sikerült is tömeghullámzást generálniuk, meg úgy egyáltalán jól érezték magukat — és így a közönség is magát.
Az utolsó pár másodperc, mielött lekapcsolta a villanyt Enrique-nek:

Lehet találgatni, hogy mi történt, amikor végül lekapcsolták a világítást és beindult Enrique. Ez:
Audience @ Enrique Iglesias @ Hartwall Areena, Helsinki
Gyakorlatilag a teljes közönség a széken állva énekelt/táncolt, illetve próbált elõrecsúszni a korláthoz. Erre az tette fel a pontot, amikor a koncert közepén Enrique közölte: “Security! Let Helsinki do whatever they want! Come everybody closer!”. :-D

Koncert közben felhívott néhány nézõt a színpadra, hogy a “lírai üldögélõs” blokkban ott üldögéljenek mellette. Az egyik szerencsés egy srác volt, akivel aztán jól elhülyéskedtek, majd megpróbálták a srác barátnõjét is felcsábítani a színpadra — aki ezt a világ minden pénzéért se tette volna meg. Végül énekeltek neki egy számot (Ben E. King: Stand by Me). Sõt! A srác megkapta a mikrofont meg a színpadot is! ;-) Hát a közönség teljesen odavolt.

A kirámolás eltartott egy darabig, mert a fényeket valamiért csak rendkívül lassan szedtük szét. Volt négy oszlop összekötve négy truss-szal. Ezeket szépen akkurátusan egyesével szerelgettük szét, pedig nyugodtan lehetett volna párhuzamosan dolgozni az oszlopokon… Amúgy alapvetõen egy jókedvû, laza crew volt, semmi stressz, és minden flottul is ment.

One Response to “Enrique Iglesias @ Hartwall”

  1. EnriqueOnlineHU Says:

    Sziasztok! Aki szeretné, hogy jövőre, 2012-ben Enrique Iglesias Budapesten koncertezzen, az küldjön egy e-mailt a koncert@enriqueonline.hu címre! Minden e-mail cím számít!!! A minimum 5000 db e-mail címet 2011. december végig kell összegyűjtenünk! Aki tudja, ossza meg másokkal is ezt a hírt!! Köszönjük! További infó: http://www.enriqueonline.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1870&Itemid=272

Idekomment

A "pontcom" string feketelistás, ilyen linket, ímélcímet ne írj, mert úgyis elnyeli a fekete lyuk..

You must be logged in to post a comment.


AWSOM Powered