Childer of Bodom (+ Ensiferum, Machinae Supremacy)

Children of Bodom, Jäähalli, Helsinki
Children of Bodom
Pár napja a világ legjobb metálgitárosának megválasztott Alexi Laihoval az élen indul európai turnéra a Children of Bodom. (Igazából most másodszor kapta ezt a titulust, az amerikai Guitar World már egyszer “kinevezte”.) Magyarországon is megfordulnak majd, április 22-én a PeCsába érkeznek.
Kiváló színpadképpel, a szokásos pirotechnikával fasza kis koncertet nyomtak. A közönség imádta õket, jól indul így a turné.

——

Az elsõ elõzenekar este hét körül a svéd Machinae Supremacy volt. Õket mindenképpen meg akartam hallgatni, mert keyboard helyett egy 6581/8580 SiD-chipet (illetve arra épülõ SiD-station-t) használnak. Igen, ez ugyanaz, ami a Commodore 64-ben volt, kiváló “8-bites hangzás” :-) Erre jön a rockos gitár/dob feltét egy kicsit érdekesen neccess énekessel (ilyen az, ha egy gémer azt játsza, hogy õ valami metálbandát csinál). Bár azt állítják magukról, hogy az õ stílusuk “SID metál”, én inkább gamer-rocknak mondanám, mert egész dallamos. Pörgõs, de akár énekelhetõ számaik voltak. Érdekes kísérlet ez.
Machinae Supremacy, Jäähalli, Helsinki
Machinae Supremacy

A második elõbanda, nyolc körül a finn sámán/folk-metált játszó Ensiferum volt. Itt már a nép is kezdett gyûlni, a színpadfények is elkezdtek mozogni. Velük már találkoztam valamelyik fesztiválon, szintén az egész jól hallgatható finn zene kategóriájába esnek.
Állt mellettem egy kissrác, aki az egyik kezében a telefont a feje fölött fogva videózott (többnyire még így is csak az elötte állók fejét), a másik kezével meg ütötte a harminckettedeket a levegõben. Ebbe persze hamar belefáradt, pihenésképpen átvette a telót a másik kezébe — ekkor jött rá, hogy az nem pihentet egy csöppet sem, ha továbbra is a levegõben tartja a “pihenõ” kezét ;-) De azért kitartott elég sokáig. ;)
Ensiferum, Jäähalli, Helsinki
Ensiferum

Idekomment

A "pontcom" string feketelistás, ilyen linket, ímélcímet ne írj, mert úgyis elnyeli a fekete lyuk..

You must be logged in to post a comment.


AWSOM Powered