Tengeri síelés

Síelés, Ház egy szigeten + a Hold
Klikk és nagy

Hirtelen felindulásból vettünk egy sífutó szettet. Évekig csak béreltünk, mert az az évi pár alkalom, amikor sífutásra adjuk a fejünket, olcsóbban kijön úgy.
Viszont megvan az a baromi nagy hátránya, hogy csak a bérlés helyszínén (általában a bodomi-tó behavazott jegén) lehet siklani.
Most viszont kitágult a horizont ;-) Ki is mentünk a “nyílt vízre”: a tengeren mentünk egy pár kilométeres kört, a rengeteg sziget között “szlalomozva”. Az egyik szigetre (Miessaari) szépen akkurátusan ki voltak téve körbe a “partra lépni tilos!” táblák. Ez valami katonai bázis volt sok antennával (meg pár ágyuval/löveggel, de ezt már csak a bing-en láttam — a google maps-en ügyesen pont felhõbe burkolódzik a tenger azon része).

Kicsit késõn értünk ki, már lefelé ment a Nap.
Síelés, Tengeri naplemente
Klikk és nagy

2 Responses to “Tengeri síelés”

  1. Sam. Joe Says:

    “Ki is mentünk a “nyílt vízre”: a tengeren mentünk egy pár kilométeres kört, a rengeteg sziget között “szlalomozva”.”

    Imádom ennek a mondatnak a szürrealitását! 8-)

  2. CsTom Says:

    Hát, ez egy szürreális világ ;-)
    Ahol (télen) napfelkeltétõl napnyugtáig “napnyugta fények” vannak; a tenger(!) befagy, de ez nem zavarja a natívokat, mert búvárszivattyúval nyitva tartanak egy-egy léket, ahol így még télen is tudnak úszkálni. Ahol szigeteken lévõ vityillódat motorosszánon közelíted meg. Sõt, ahol a turkui szigetvilágban meg fent Oulu környékén kijelölt autóút van a jégen (kresztáblákkal, meg minden. Mondjuk felfestés gyaníthatóan nincs).

Idekomment

A "pontcom" string feketelistás, ilyen linket, ímélcímet ne írj, mert úgyis elnyeli a fekete lyuk..

You must be logged in to post a comment.


AWSOM Powered