Mennyihó?

Havazás
Ma leballagtam az autóhoz, kimenteni szegényt a lavina alól. Két hétre hagytuk magára, ezalatt azonban — a finnek bevallása szerint — 20 éve nem látott hómennyiség zúdult alá. Hát, ha fél órát nem szórakoztam azzal, hogy legalább nagyjából lepucoljam, akkor egy percet sem. Az ott a tetõn durván 40-50 centi hó, ami ráadásul rejtett jégrétegekkel rendelkezik (gondolom néha sütött a Nap). Ez azért jó, mert a söprögetés nem fogja a keményebb rétegeket. Tisztára, mintha ásatás lenne: rétegrõl rétegre halad az ember lefelé ;)

3 Responses to “Mennyihó?”

  1. Sam. Joe Says:

    Az az izé a vezetékkel, az mi az?

  2. CsTom Says:

    Elektromos csellentyûcske.
    Magyarul konnektor, ide lehet bedugni az autót. Na nem mintha az hibrid lenne ;)
    Egyrészt az induló motornak jót tesz az olajteknõben lévõ fûtõszál, másrészt a sofõrnek (és esetleges utasainak) kellemes meleget készít az utastérben lévõ hõsugárzó. Ez utóbbi a szélvédõ (és egyéb üveg) jégtelenítésérõl is gondoskodik. Persze hó ellen mit sem ér, meghát huzamosabb ideig — autó-használat nélkül — nem érdemes bekapcsolva hagyni: felolvad-befolyik-lefagy-felolvad-befolyik-lefagy nem tesz jót az autónak (meg a jégpáncél réteget lekaparni is egy kihívás, egyszerûbb a fél méter havat “leszórni”).
    Egyetlen hátulütõje van, elõre be kell állítani az idõzítõt, mert csak két órányi áramot ad. Ha nem tudod mikor indulsz majd el, akkor szopó.

  3. Sam. Joe Says:

    Hol tart már a tudomány!?

Idekomment

A "pontcom" string feketelistás, ilyen linket, ímélcímet ne írj, mert úgyis elnyeli a fekete lyuk..

You must be logged in to post a comment.


AWSOM Powered